• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.12.2021

11:33

NESTVARNA GODINA NOVAKA ĐOKOVIĆA! Sezona iz snova, padali su rekordi, Federer, Nadal...

tanjug/ap/reuters

Tenis

NESTVARNA GODINA NOVAKA ĐOKOVIĆA! Sezona iz snova, padali su rekordi, Federer, Nadal...

Podeli vest

Novak Đoković ima 34 godine ali je i dalje neprikosnoveni vladar svetskog tenisa

Koliko je dominantan dokazao je to i tokom 2021. godine kada je iz tunira u turnir rušio rekorde, podizao lestvicu i uradio nešto što će teško neko uspeti da nadmašu u bliskoj budućnosti.

Novak je ove sezoine osvojio tri grend slem trofeja, izjednačio se sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom - imaju po 20, rekordnu sezdmu godinu završio godinu na pevom mestu, i poslednje nedelje 2021. godine počeo 353. nedelju na tronu.

Foto: Tanjug

Novak Đoković je u 2021. nadmašio Rodžera Federera

Novak srušio Federera

Jedan od ciljeva Novaka Đokovića ove sezone bio je obranje rekorda po broju nedelja na prvom mestu ATP liste. Mislili su da je Rodžer Federer nedodirljiv sa 310 sedmica na svetskom tronu. Ali, ne i za NOvaka. U martu srpski as je nadmašio Federera, napravio antologijski uspeh i tu nije stao. Novak Đoković je kao lider ATP karavana završio godinu matematički je obezbedio da bude prvi na svetu najmanje 357 nedelja! 

Delovalo je i da je rekord po broju osvojenih grend slemova koji je držao Rodžer Federer nedodirljiv, ali sada tih 20 osvojenih titula imaju Rafael Nadal i Novak Đoković. Jurio je Novak tokom cele karijere najveće rivale i konačno ih stigao ove godine, umalo i nadmašio. 

Srpski as je osvojio Australijan open. Potom  je uradio što su mnogi takođe mislili da neće moći, skinuo je Rafaela Nadala sa trona na Rolan Garosu. Onda je još jednom potvrdio da je kralj Vimbldona i time se izjednačio sa Nadalom i Federerom po broju slemova – po 20. 

Foto: ap photo

Novak Đoković je devet puta pobedio u Melburnu

Foto: Tanjug/AP

Suze Novaka Đokovića na Ju Es openu

Medvedev jači u Njujorku

Ceo svet je Novak digao na noge, svi su čekali Ju Es open. Samo trofej u Njujorku delio ga je da postane prvi igrač od Roda Lejvera, više od pola veka, koji bi osvojio Grend slem, sva četiri najveća turnira u istoj godini. Samo tri seta su ga delila od večnosti, ali pritisak je bio preveliki i jači, kao i Danil Medvedev. 

Ali, što nije uspeo ove, Novak će bet sumnje pokušati tokom 2022. godine. Da podigne Grend slem, da se domogne 21, 22, 23, 24. n ajvećeg trofeja. Niko ne sumnje da će opet krenuti u poteru za Grend slemom.

Novak Đoković je u 2021. nadmašio idola Pita Samprasa. Rekordnu sedmu godinu završio je kao prvi teniser sveta. Mnogi su tvrdili da će ga poraz u Njujorku slomiti, da je to kraj dominacije, da će prepustiti tron Danilu Medvedevu. Ali još jednom je Novak pokazao da je glad za rekordima jača od svakog razočaranja.

Foto: reuters

 

Tuga za Olimpijskim igrača

Vratio se na teren posle mesec dana pauze, i osvojio mastersu u Parizu. Trofej je uzeo u direktnom okršaju sa Medvedevim. Potvrda dominacije kakva se samo mogla poželeti. 

Takođe, prvi teniser sveta je pobedom u Parizu postao ponovo rekorder po broju osvojenih mastersa - 37. Preskočio je Rafaela Nadala. Postao je ove godine i prvi čovek u istoriji koji je svaki grend slem turnir osvojio bar po dva puta i izjednačio Rodžerov rekord po broju grend slem finala. Jedan i drugi imaju 31, ali jasno je da će NOvak i taj rekord oboriti sledeće sezone.


Ono što je Novak možda i najviše želeo, ali nije uspoe da istvari je olimpijsko zlato u Tokiju.  Đoković se slomio u momentu kada je imao otvoren put ka finalu. U polufinaku je imao set i brejk viška protiv Aleksandra Zvereva. Najveći teniser sveta se  samo ugasio u momentu kada je trebalo do dokrajči rivala.  Nije uspeo ni u m ešovitom dubli, a ali Đoković je jasno poručio da ne odustaje, od zlata na Igrama neće odustati i da će probati ponovo u Parizu 2024. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija