• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.01.2022

14:50

NE BIH BIO NA NOVAKOVOM MESTU! Oglasio se nevakcinisani teniser!

Tenis

NE BIH BIO NA NOVAKOVOM MESTU! Oglasio se nevakcinisani teniser!

Podeli vest

Novak Đoković je stigao u Melbrun, ali se situacija zakuvala. Zvaničnici države Viktorija žele da mu zabrane ulaz

Đoković je na aerodromu, pošto mu je vlada Viktorije odbila zahtev za vizu, nekoliko sati pre nego što je on sleteo u Melburn oko 23.30 po lokalnom vremenu.

Kada su Savezne carinske snage kontaktirale državnu vladu, navodno su shvatile da je Novakov tim predao pogrešnu vrstu vize, a to je viza koja ne dozvoljava medicinska izuzeća za vakcinaciju. Carina je tražila podršku vlade Viktorije da se Novaku ulakša ulazak u Australiju, jer je vlada partner sa Tenis Australijom, koja je i odgovorna za Novakov dolazak u Melburn.

Nastao je haso jer vlada Voktorije ne želi da dozvoli Novaku ulazak, pa je jasno da prvog tenisera sveta čeka pakao.

Protiv  njega su mediji, političati u Australiji, skoro celokupna javnost... Ali pojavio se i glas razuma. U pitanju je francuski teniser Pjer Igo Erber, koji otvoreno priznaje da nije vakcinisan i da neće igrati na Australijan openu zbog toga.

Foto: AP/Photo

Udari na Novaka sa svih strana

- Ne vidim šta je loše u tome što su Novaku dozvolili da igra, dok razumem one koji bi mogli da misle da ja to loše shvatam... Nisam šokiran. Ne msilim da je bilo nepravedno. Mislim da Novak nije jedini koji je dobio. Ne bih voleo da budem na njegovom mestu pri izlasku iz aviona, jer mislim da neće imati doček dostojan svetskog broja 1. Ako je njegovo izuzeće prihvaćeno, to je zato što postoje valjani razlozi - rekao je Erber za L'Ekip.

Erber kaže da nije verovao da ćw Đoković dobiti dozvolu.

- Pošto sam prošle godine proživeo surovost Australijan opena, mislio sam da će odgovor biti negativan. Iznenađen sam, jet to shvatam kao činjenicu da nevakcinisana osoba ima pravo na rad. Da li bi bilo normalno da neko zbog vansportskih razloga nije mogao da ode i brani titulu? Posle ovoga sam rekao sebi da možda postoji tračak nade da se izvučem iz ovih ultra-podela. Za nevakcinisane je budućnost prilično mračna. To je bolno.

Kaže da nije tražio medicinsko izuzeće.

- Nisam  imao valjanog razloga da ga tražim. Nisam imao antitela, što znači da nisam tolerantan na virus. Uradio sam test. Bio je negativan. Uradio sam u ultrazvuk srca, koji ništa posebno nije otkrio.

Foto: reuTers

 

Erber ističe da se još nije vakcinisao i da je znao da će ta odluka moći da ga košta odlaska na neke velike turnire.

- Znam da sam sebi pucao u nogu, ali imam slobodu da odbijem vakcinu. Kada sam doneo odluku da se ne vakcinišem, znao sam da bi to moglo da ugrozi moje šanse da odem u Australiju ili SAD. Sada mi preti veliki udarac i od Francuske ako usvoji ista pravila. Nisam očekivao to. Trebalo bi da idem na čelendžer u Italiji.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija