• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.01.2022

09:49

SKANDALOZNA IZJAVA PREMIJERA O NOVAKU! Ne želimo nevakcinisane!

Reuters/printscreen

Tenis

SKANDALOZNA IZJAVA PREMIJERA O NOVAKU! Ne želimo nevakcinisane!

Podeli vest

Zamenik premijera Australije Barnabi Džojs priznao je grešku jer je napao Novaka Đokovića koji je pet dana proveo u zatočeništvu nakon što mu je Australija poništila vizu, a Danijel Endrjuz, premijer države Viktorija nastavja da udara po prvom teniseru sveta

Novak Đoković pobedu je Vladu Australije na sudu, ali Ministar za imigracije Aleks Houk i dalje nije doneo odluku da li će deportovati najboljeg tenisera sveta.

Oglasio se premijer države Viktorija Danijel Endrjuz, koji izgleda pokušava da izvrši protisak na Hoka. 

To je u potpunosti pitanje za federalnu vladu. Pitanje ko ulazi u zemlju i njihov status vakcinacije nije pitanje za vladu države Viktorija. To radi Komonvelt, ovo je vrlo aktivan proces, bila je odluka suda juče. Da li će na to biti žalbi, da li će ministar imigracija iskoristiti njegovo pravo, to je na njemu da odluči. Ovo je aktivan proces i zato neću da govorim na tu temu. Nismo pokušavali da nagovorimo vladu Komonvelta da pusti nekoga u zemlju, čak naprotiv - kazao je Endrjuz.

Foto: AP/Photo

Novak je trenirao u Melburnu

Smatra da Đokoviću nije mesto u Melburnu, iako mu je baš država Viktorija odobrila medecinsko izuzeće. 

Mislim da je ovaj turnir mnogo veći od jedne osobe i Rafa (Nadal) i još neki su jasno rekli koji je njihov stav. Ovo je grend slem, ovo je najveća stvar u prvoj četvrtini godine svake godine. On treba da donese odluku oslobođen bilo kakvih pritisaka. Ovo nisu pitanja za mene.  O tome popričajte sa Aleksom Hokom - rekao je Danijel Endrjuz, premijer države Viktorija.

On smatra da ne bi trebalo da u zemlju ulaze ljudi koji nisu dvostruko vakcinisani.

- Kada smo ranije govorili o izuzećima, sećate se da je ministar Hok rekao je njegovo očekivanje da ako niste dvostruko vakcinisani, nećete ući u zemlju. Nevažno da li igrate tenis ili radite bilo šta drugo. Ispostavilo se da to nije bila njihova pozicija na kraju i da su dopuštali ljudima koji nisu dvostruko vakcinisani da uđu u zemlju. Ostajem pri stavu na pitanje da li bismo pitali vladu Australije da izuzme određene ljude od obaveze da budu vakcinisani. Odgovor je - ne! To je tad bio odgovor, to je i sada odgovor.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17