• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.01.2022

00:24 >> 00:51

PRVI PRETRES ZAVRŠEN! Evo kada se nastavlja SUĐENJE NOVAKU ĐOKOVIĆU!

printscreen

Tenis

PRVI PRETRES ZAVRŠEN! Evo kada se nastavlja SUĐENJE NOVAKU ĐOKOVIĆU!

Podeli vest

Uživo pratite dešavanja iz Melburna i aktuelnosti vezane za Novaka Đokovića i njegov nastup na Australijan openu

Dan nakon što je objavljena vest da je Novaku Đokoviću ponovo odvijena viza, nastavlja se borba najboljeg tenisera sveta za nastup na Australijan openu. Situacija oko njegovog ostanka u Melburnu se komplikuje iz sata u sat, a njegov slučaj prebačen je na Federalni sud. 

Po poslednjim informacijama, Novak Đoković će u 22 časa dati iskaz graničnoj policiji, a potom će izaći na novo saslušanje. Ono je na programu u 00:15 po našem vremenu. Federalni sud će doneti konačnu odluku, a saslušanje će sprovesti sudija Džon O‘Kalahan.

Još uvek nije poznato da li će konačna odluka biti objavljena tokom noći ili će se to dodatno prolongirati. Bitno je istaći da Novaka Đokovića u ponedeljak očekuje prvi meč na grend slemu, a rival će mu biti Miomir Kecmanović. 

UŽIVO

00:47 - Čini se da je to to, prenos je završen, a advokati i sudija napustili su pretres!

00:38 - Odbrana je iznela zahtev da konačnu odluku donese tročkalno veće kako bi se omogućila objektivnost i nepristrasnost. Sudija O'Kalahan odmah je rekao da će odluka o tome biti doneta tokom jutra. Pored toga, glavni sudija ističe da će presuda biti izrečena sutra u 09:30 po lokalnom vremenu. 

00:25 - Počelo je suđenje!

23:58 - Po pisanju australijskih medija Novak Đoković je upravo stigao u kancelariju svojih advokata. 

 

 

23:44 - Kako nezvanično saznaju australijiski mediji, gotovo je saslušanje Novaka Đokovića u imigracionom centru Australije!

23:35 - Australijanci javljaju da će Novak izgubiti i sponzore zbog haosa i navodnih antivakserskih ideja...

23:32 - Novak ponovo pritvoren! Kako javlja CNN, granične vlasti su ponovo pritvorile najboljeg tenisera sveta prema dogovoru koji je sud odredio u petak.

23:12 - Ispred kancelarije imigracionih poslova skuplja se sve više ljudi, opširnije - OVDE!

22:50 - Aplikacija za praćenje rezultata obrisala Novaka Đokovića sa spiska učesnika - OVDE

22:35 - Goran Bubanja, legendarni teniski trener prisetio se situacije Nikole Pilića od pre 50 godina,a potom oštro prozvao sve tenisere, a posebno srpske. 

- Kada je Teniski savez Jugoslavije suspendovao Nikolu Pilića svi igrači su bojkotovali Vimbldon. Isti ljudi se pojavljuju, bilo je to 1973. godine. Igrali su samo igrači iz istočnog bloka. Nakon toga su igrači osnovali ATP. Pola veka kasnije organizacija koja je nastala na krilima Nikole Pilića ne podržava igrača kog je Pilić trenirao i stvorio, ali ajde to nego još i izjave da podržavaju sud. Sve to da zanemarimo, gde su naši igrači!? Potpuno odsustvo empatije za kolegu, ovo je čovek koji je ikona tenisa. Gde je Lajović, Krajinović, Kecmanović koji treba da igra protiv Novaka Đokovića!? 

Foto: reuters

22:27 - Advokat Blažo Nedić objasnio je šta predstavlja intervju sa imigracionim vlastima. 

- Imigracioni intervju nas vraća na početak i rano jutro kada je Novak stigao u Melburn na samom aerodromu. Ovo nije obavezna faza, ali je odlučeno da će Đoković imati novi intervju. Ostavljeno je dva sata za to, očekujem da su sa njim i advokati prisutni, ali nemaju aktivno učešće kao i u sudu. Mislim da je reč o intervjuu licem u lice, doveden je u prostorije imigracionog centra. Zašto ga vode ponovo, možemo samo da nagađamo. Ovo bi mogla da bude šansa za Novaka da kaže baš sve, ali sam siguran da su ga advokati savetovali da ne govori ništa što bi moglo da mu naškodi. Zanimljivo, sudski proces se vodi protiv odluke ministra - dodao je advokat Nedić. 

22:19 - Dopisnik RTS-a iz Melburna Saša Janković ističe da će ključ procesa biti sudija O'Kalahan čiji lični afiniteti mogu da prelome čitavu situaciju. 

- Novi sudija koji će voditi slučaj je O'Kalahan, ništa drugo se nije promenilo. Čini mi se da australijski mediji spuštaju loptu, budući da znaju da je sve u rukama Federalnog suda. Imali smo žestoku nedelju, prljave i žestoke kampanje na Novaka Đokovića i sve ono zbog čega ima problema. Vlada je promenila kurs, sve je otišlo u drugi pravac, a to može biti dobro za njegov pravni tim. Ono što je rečeno na početku, još uvek je ispravno. Moraće sve to da se dokaže na sudu, prognoza još uvek nema. Ne znamo kakvi su lični afiniteti sudije O'Kalahana, odnosno, šta će Vlada Australije pripremiti. U svakom slučaju danas se u 10:15 po lokalnom vremenu nastavlja proces. Moguće je da ćemo već danas znati presudu, a ukoliko sudija potvrdi presudu ministra, Novak će odmah biti deportovan. Đoković nije i neće biti u pritvoru, ali ga čuvaju organi imigracionih poslova. Dakle, najbolji teniser sveta slobodan je da napusti Australiju - ističe Saša Janković, dopisnik iz Melburna.

22:09 - Na RTS-u je u toku emisija vezana za Novaka Đokovića, a advokat Blažo Nedić koji je u studiju objasnio je da praksa i forme nisu ispunjene.

- Od kako sam diplomirao od tada je prošlo skoro 30 godina, ali ne pamtim ovakvu situaciju. Interesantno je da je odluka donešena u petak posle 18 časova, kraj radnog vremena. Sudija Keli je u prvom procesu u ponedeljak doneo odluku tokom prepodneva. Obrazloženje je da su advokati Novaka Đokovića priložili još dokumenata koja je Vlada morala da razmotri. Međutim, na jučerašnjem preeliminarnom ročištu pred sudijom Kelijem, advokat Vud je rekao da su dostavljeni akademski tekstvi koji se tiču omikron soja koronavirusa. Novakov advokat je rekao da je ministar Houk rekao da to nije ni razmatrao. Vremenski rokovi su "skrivljeni", tim Novaka nikako nije uticao na to - rekao je advokat Blažo Nedić za "RTS". 

21:56 - Oglasio se Nikola Pilić, opširnije OVDE.

21.31 - Najbolji svetski teniser će, iako pobedi večeras Federani sud, još uvek biti "na iglama". Australijska pravnica Sangita Pilaj oktrila je da imigracioni ministar Aleks Houk ima pravo da deportuje Đokovića po još jednom osnovu. 

Ona je istakla da je odluka doneta po sekciji iz zakonika "1333C(3)". Novakovim advokatima se ne daju velike šanse da je obore tokom suđenja, ali to takođe neće biti kraj. Pilaj je navela da je u pravnom smislu sada irelevantno to da li je Đoković dao tačnu ili netačnu informaciju o zemljama u kojima je bio u poslednjih 14 dana pre ulaska u Australiju.

Foto: Tanjug/AP

U ovom hoteli je Novak bio pritvoren

21.31 - Dok se čeka večerašnje saslušanje i suđenje Novaku ĐOkoviću, brojni politički stručnjaci iznose svoja mišljenja o novonastaloj situaciji. Poslednji u nizu je australijski stručnjak za imigraciju, Abdul Rizvi.  On ističe da je Aleks Houk iskoristio eksremnu moć na koju ima pravo, ali dodaje da Đoković može preko svojih pravnika da zatraži pravo nastupa na Australijan openu. Upravo to je najbolji teniser današnjice i rešio da uradi. 

21.30 - Otac Novaka Đokovića, Srđan, oglasio se na Instagramu gde je još jednom pružio podršku svom sinu. Srđan Đoković je objavio četiri storija kao podršku Noletu. Na prvom je napisao "Drži se, sine", uz kombinacije fotografija Novaka Đokovića i vuka samotnjaka.

21.28 - Australijski portal "7news" koji je bio na strani Novaka Đokovića u celoj situaciji u Melburnu, objavio je prilično pesimističan tekst

Novak Đoković bio je osuđen na propast i pre nego što je dobio tužbu Federalnog okružnog suda protiv deportacije iz Australije. To je uverenje bivšeg zvaničnika australijskih graničnih snaga, koji je pre nedelju dana s pravom rekao da će ministar za imigraciju Aleks Houk ukinuti Đokovićevu vizu - navodi se na početku.

21.26 - Đoković će nakon iskaza graničnoj policiji izaći na novo saslušanje oko 00:15 po našem vremenu. Federalni sud će doneti konačnu odluku, a saslušanje će sprovesti sudija Džon O‘Kalahan.

Foto: Tanjug/AP

 

21.10 - Trenutno je u Melburnu noć, a rano ujutru po tamošnjem vremenu, odnosno, u 22  po sredeevropskom vremeu Novak će  dati iskaz graničnoj policiji.

21.00 - Budite večeras uz Informer.rs, pratićemo uživo dešavanja iz Australije. Uskoro očekuje saslušanje Novaka Đokovića nakon što mu je minstar Aleks Hok dugi put ukinuo vizu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rokii

pre 2 godine

Ma goniji u klinac i njih,kengure,one zmijurine štabi radili nama .držise nole ??

Nebojša Berak

pre 2 godine

Kada je mrak, kada si okruzen mrakom, I SOPSTCENA SENKA TE NAPUSTI. Tako je to u zivotu. Nije veliki koji nikada ne padne, veliki je koji kada padne zna da ustane. A Novak jeste i bice uvek VELIKI bez obzira sto se nalazi u mraku, okruzen mrakom konc logora Australija i mrakom svesti i savesti srpskih ali i ostalih tenisera koji nisu stali iza njega, da ga podrze i da bojkotuju i povuku se sa turnira AO. Ali ruka mraka doci ce i do njih, jednog po jednog, a tada nece biti nikoga da stane iza njih, kukace i cvileti, uzalud. NOVAČE, SVETLOST JE U SRBIJI, U TVOJOJ PORODICI, SVI TE VOLIMO I PODRŽAVAMO.

Zagor

pre 2 godine

Ono što vrijedi za australce ne mora da vrijedi za srbe?!Koga boli je li teniser,fudbaler,balerina...pandemija udara na sve,a on došao kao antivakser u zemlju u koju nemoze uci niko nevakcinisan!!! Njegov izbor i sad ce imati sreću ako ne zaradi robiju!!! Srbi opet sanjaju da su poseban nebeski narod...cirkus.Moze se slobodno oprostiti od karijere. nećeš vakcinu-OK,ali onda ne ideš na turnir u Australiju!!!

Nebojša Berak

pre 2 godine

Kada je mrak, kada si okruzen mrakom, I SOPSTVENA SENKA TE NAPUSTI. Tako je to u zivotu. Nije veliki koji nikada ne padne, veliki je koji kada padne zna da ustane. A Novak jeste i bice uvek VELIKI bez obzira sto se nalazi u mraku, okruzen mrakom konc logora Australija i mrakom svesti i savesti srpskih ali i ostalih tenisera koji nisu stali iza njega, da ga podrze i da bojkotuju i povuku se sa turnira AO. Ali ruka mraka doci ce i do njih, jednog po jednog, a tada nece biti nikoga da stane iza njih, kukace i cvileti, uzalud. NOVAČE, SVETLOST JE U SRBIJI, U TVOJOJ PORODICI, SVI TE VOLIMO I PODRŽAVAMO.

Marina

pre 2 godine

To kada nisi ništa kriv i ništa nisi pogrešno uradio a proglase te i ponašaju se prema tebi kao prema najgorem krimosu.. A krimosi svetom se švrćkaju. Došlo zlo doba....

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija