• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.01.2022

08:31

SRBI POLOVIČNI NA STARTU AO! Lajović slavio posle drame od 5 setova, Đere završio takmičenje!

Tanjug/AP

Tenis

SRBI POLOVIČNI NA STARTU AO! Lajović slavio posle drame od 5 setova, Đere završio takmičenje!

Podeli vest

Nisu loše Srbi startovali na Australijan openu, ako ne računamo da su oterali Novaka Đokoviću i nisu mu dozvolili da se bori za rekordni 21. grend slem

Laslo Đere je poražen od Denisa Šapovalova (3:1), iako je imao sjajnu priliku za bolji rezultat, dok je Dušan Lajović slavio protiv Martona Fučoviča (3:2) i poslao ga kući nakon što je među prvima rekao da Novaku Đokoviću mesto nije u Melburnu.

Đere je protiv Šapovalova, 14. nosioca,već u prvom gemu napravio brejk. Srbin je taj brejk čuvao sve do 10. gema, kada je i servirao za set. Šapovalov je uspeo da spasi dve set lopta, vratio se i okrenuo rezultat.  Kanađanin je u drugom setu prvi napravio brejk i to je bilo dovoljno da se privede set u njegovu korist.

U trećem setu, Đere je napravio je brejk na samom početku, sačuvao ga, pa je slavio sa 6:3. Nažalost, u četvrtom setu, Đere je izgubio svoj servis u šestom gemu, ipak, u devetom je uspeo da vratio brejk. Izjednačio je na 5:5, a potom je i napravio brejk za 6:5. Imao je Srbin svoj servis za set, ali Šapovalov je iskoristio loš omenat i na kraju je slavio u taj-brejku sa 7:6.

Foto: Tanjug/AP

 

Drugi Srbin koji je izašao na teren, Dušan Lajović, uspeo je da napravi malo iznenađenje i savlada Martona Fucoviča sa 3:2, posle velike borbe.

Lajović je u prvom setu napravio dva brejka i veoma lako je slavio sa 6:3, da bi istom merom Mađar uzvratio u drugom setu koji je dobio sa 6:4.

Nakon izgubljenog drugog seta, Lajović je zaigrao sjajno dobio je set sa  6:1, gde je napravio ponovo dva brejka. 

Ali, ni Mađar se nije predavao, već u četvrtom setu, ponovo je uzvratio, napravio je brejk na početku, potom je Srbin uzvratio, da bi konačno odluka pala u taj-brejku, koji je dobio Fucovič.

U špetom setu  Lajović je napravio  dva brza brejka, poveo sa 5:0 i tada je bilo rešeno. Fucovič je uspeo da uzme gem na svoj servis, ali protiv servisa Dušana Lajovića nije ništa mogao i tu je i kraj meča - 6:1. U narednom kolu, Dušan Lajović će igrati protiv Karlosa Alkaraza iz Španije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17