• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.01.2022

09:20

PREOKRET - NOVAK SE VRAĆA NA AUSTRALIJAN OPEN! Direktor TURNIRA izneo ŠOK DETALJE!

Tanjug/AP

Tenis

PREOKRET - NOVAK SE VRAĆA NA AUSTRALIJAN OPEN! Direktor TURNIRA izneo ŠOK DETALJE!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković nastupaće na Australijan openu naredne godine, otkriva direktor melburnškog grend slema Kreg Tajli

Umesto da Novak Đoković grabi ka 21. grend slem tituli u karijeri i desetom peharu na Australijan openu, zbog odluka tamošnjih vlasti najbolji teniser svih vremena januar provodi na odmoru u Crnoj Gori. 

Nakon desetodnevne torture u Australiji, imigracioni ministar Aleks Houk rešio je da deportuje Novaka Đokovića i ukine mu vizu. Nakon te odluke danima se pričalo o tome da li će srpski as naredne godine doći na Australijan opena, a direktor turnira Kreg Tajli nema nikakve dileme - Novak će dogodine biti u Melburnu! 

- Da, to će biti njegova namera. Očigledno da je trebalo da igra i ove godine. Na kraju krajeva, on je svetski broj jedan i zaista voli Australijan open - rekao je Tajli za australijski "ABC" i dodao da Novak neće tužiti Ozi open. 

- Ne. Biće mnogo izveštaja o različitim stvarima, ali mi smo trenutno fokusirani na održavanje takmičenja. 

Veliki skandal pratio je početak Australijan opena, a prvi grend slem u sezoni izgubio je veliki broj navijača. Pored toga, ugled turnira u Melburnu ukaljan je nakon što je Đoković deset dana čekao na odluku suda, ali Kreg Tajli odgovornost prebacuje na tamošnje vlasti. 

- Znali smo da nas čeka težak period, bilo je dosta kontradiktornosti i složenih informacija. Zbog toga smo kao organizacija nastavili da tražimo pojašnjenja, kako bismo mogli da dođemo do tačke na kojoj smo danas: na polovini smo puta, a iza nas je neverovatnih sedam dana ne samo tenisa, već i naši navijači uživaju, kao i takmičari - ističe Tajli. 

Foto: Tanjug/AP

Za kraj, direktor Ozi opena otkrio je da niko iz Teniskog saveza Australije nije pritiskao ogranizatore da Novak Đoković mora da igra, ali da se turnir uvek trudi da najbolji na svetu dođu u Melburnu. 

- Svake godine je pritisak da dođemo do igrača. Tenis se razlikuje od drugih sportova, mi ne zapošljavamo igrače, već moramo da im ponudimo okruženje koje apsolutno vole. I oni vole da igraju u Australiji. Ovo je njihovo omiljeno mesto za igru. Naš cilj je da uvek imamo najbolje igrače, kako bismo imali najbolje mečeve i predstavili naš grad u najboljem svetlu - podvukao je direktor Australijan opena. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nenad

pre 2 godine

Da sam na Novaković mestu,tamo ne BiH otišao ni kao turista,a kamo li da igram. Onakvo poniženje nemoguće je oprostiti.

Djordje

pre 2 godine

Ako je lud onda ce da se vrati u australiju?! Posle ponizenja koji su mu priredili i posle pokazane mrznje prema srbima nikad vise njegova noga ne bi smela da kroci u zemlju robijasa!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija