• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: S. M.

03.02.2022

07:37

KLADIONICE POTPALILE VATRU! Evo da li će Novak u 2022. osvojiti grend slem!

Reuters

Tenis

KLADIONICE POTPALILE VATRU! Evo da li će Novak u 2022. osvojiti grend slem!

Podeli vest

Svetske kladionice smatraju da će Novak trijumfovati u Londonu i Njujorku, dok je Rafael Nadal najbliži trijumfu na Rolan Garosu * Ako se to obistini, Nole i Rafa će imati po 22 GS titule

Novak Đoković i Rafael Nadal završiće 2022. godinu sa po 22 grend slem trofeja, procenjuju svetske kladionice! Bukmejkeri smatraju da će srpski teniser trijumfovati na Vimbldonu (27. juna - 10. jula) i Ju-Es openu (29. avgusta - 11. septembra), dok Nadalu predviđaju titulu na Rolan Garosu (22. maj - 5. jun).

Španac je pre tri dana trijumfovao u Melburnu, osvojio 21. GS titulu i tako prestigao Noleta i Rodžera Federera, koji imaju po 20.

 

ROLAN GAROS
Nadal 2,50
Đoković 3,25
Cicipas 5,00
VIMBLDON
Đoković 2,10
Beretini 9,00
Cicipas 11,0
JU-ES OPEN
Đoković 2,25
Medvedev 4,00
Nadal 9,00
AUSTRALIJAN OPEN
Đoković 2,25
Medvedev 4,00
Zverev 8,00


Mladi zaostaju

Kvota da će Nadal slaviti i u Parizu je 2,50, a tik uz njega je Nole (3,50). Međutim, u Londonu i Njujorku je Srbin ubedljivi favorit, dok na Rafu niko ne računa. Na Vimbldonu kvota na Noleta je 2,10, a iza našeg asa su Beretini (9,00) i Cicipas (11,00). Što se Ju-Es opena tiče, kvota na Đokovića je 2,25, a najveća pretnja biće mu aktuelni šampion Danil Medvedev (4,00).

Na Rodžera Federera, logično, više niko ne računa ni na jednom turniru, a pogotovo ne na najvećim. Švajcarac od jula prošle godine nije odigrao nijedan meč, ima problema sa kolenima, a ono što je najveći problem jeste što u avgustu puni 41 godinu.

Međutim, ima onih koji se nadaju da može do bar još jedne titule. Među njima je čuveni američki teniser Džon Mekinro, koji kaže da bi voleo da velika trojka završi karijere sa istim brojem grend slemova.

Foto: tanjug/ap photo

Rodžer Federer



- Želeo bih da sva trojica završe karijere sa istim brojem grend slemova. U ovom trenutku to deluje malo verovatno, pre svega zbog Rodžera, ali niko se nije nadao ni Rafinom grend slemu - kaže Mekinro.

Još jedan bivši teniser Greg Rusedski ima drugačije mišljenje. On prednost u trci za najviše grend slemova daje ipak Novaku.

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal


- Lako bismo mogli da završimo 2022. sa obojicom na broju 22. Ali ja nakon prošlogodišnjih podviga mislim da će Novak završiti kao najveći. Može da dođe do 23, 24 ili 25 trofeja. Svakako, to je sada trka dva konja, jer teško da će Rodžeru telo dozvoliti da se vrati - smatra nekada četvrti reket sveta.

Nole je najzdraviji

Sa njim je donekle saglasan grend slem šampion, a sada voditelj i komentator Mats Vilander.

- Đoković će osvojiti najviše, to čitav teniski svet shvata. Najmlađi je, nije bio toliko povređivan i može svake godine da osvoji tri grend slema - rekao je Vilander.

Novak nije imao šansu da se bori za Australijan open jer je nevakcinisan. Za sada nema zvaničnih informacija kakvi će uslovi biti na preostala tri grend slema po pitanju imunizacije protiv kovida-19.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija