• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.03.2022

21:03

NEEEE, SAMO TO NE! Novak u OGROMNOM problemu ako ne NASTUPI u Indijan Velsu! Pretrpeće OGROMAN udarac!

Reuters

Tenis

NEEEE, SAMO TO NE! Novak u OGROMNOM problemu ako ne NASTUPI u Indijan Velsu! Pretrpeće OGROMAN udarac!

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković mogao bi da bude kažnjen sa 20.000 dolara, ako bi u slučaju da ne nastupi a da nije povređen odustane u poslednjem trenutku od mastersa u Indijan Velsu. Poznavajući odluku američkih vlasti da niko ne može u zemlj ako nije vakcinisan, drugi reket sveta pretrpeo bi ozbiljnu novčanu kaznu

Prema pravilniku ATP-a svako kasno povlačenje za koje se ne može reći da je uslovljeno povredom povlači novčanu globu

Posle žreba za masters u "kaliforniskoj pustinji", Nole je saznao da će odmarati u prvom kolu, dok se pre finala ne može sastati sa Danilom Medvedevim, Rafaelom Nadalom, ali ostaje pitanje da li će moći uopšte da se takmiči jer nije primio vakcinu protiv koronavirusa.

Budući da američke vlasti ne dozvoljavaju nikome da kroči na njihovu teritoriju ako nije vakcinisan, u Novakovom slučaju morale bi da naprave presedan i izdaju mu posebnu dozvolu da uđe u SAD.

To praktično povlači problem, koji srpskom asu stvaraju ATP i čelnici Indijan Velsa, jer svako povlačenje sa turnira posle "dedlajna" odnosno poslednjeg roka, povlači za sobom novčanu kaznu i to samo za igrače koji ne mogu da potvrde da zbog povrede odsustvuju sa turnira.

Đoković, međutim, neće svojom krivicom biti odsutan sa turnira, jer njemu propisi u SAD "zabranjuju" da uđe u državu i takmiči se. Sada je samo pitanje da li će Đoković uspeti da se "provuče" ili će se ATP odlučiti da preduzme neku akciju.

Kako kaže Pravilnik, jer je ovo prvi ovakav slučaj Novaku Đokoviću, Srbin bi mogao da plati globu od 20.000 dolara. Ukoliko se isto ponovi drugi put, onda bi kazna iznosila 40.000 dolara, a treći i svaki sledeći put nosi novčanu kaznu od 80.000 dolara. To pravilo važi za tenisere iz Top 10 na svetu.

Očekujemo, ipak, da će se naći neko rešenje kako bi srpski as zaigrao u "kalifornijskoj pustinji", ipak, ako se to i ne dogodi, Nole će imati više vremena da se pripremi za nastavak sezone i učešće na mastersima u Monte Karlu, Madridu i Rimu, kao i za drugi grend slem na Rolan Garosu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ssmo ja

pre 2 godine

I onda kazite da su australijanci losi Bar nisu kaznili Samo je morao platiti sudske troskove

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija