• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.04.2022

13:35

NI ONI NEĆE DA ĆUTE! Oglasio se prvi čovek WTA: REAGOVAĆEMO SNAŽNO

AP/Photo

Tenis

NI ONI NEĆE DA ĆUTE! Oglasio se prvi čovek WTA: REAGOVAĆEMO SNAŽNO

Podeli vest

Čelnici WTA su izrazili nezadovoljstvo odlukom Vimbldona da zabrani takmičenje igračima i igračicama iz Rusije i Belorusije na ovogodišnjem turniru

Glavni čovek WTA Stiv Simon rekao je da je odluka Vimbldona i LTA protiv pravila grend slemova i ugovora koji imaju sa čelnim teniskim organizacijama.

- Mi nemamo istu jurisdikciju nad grend slemovima koju imamo nad događajima koje mi organizujemo. Imamo presedane gde ovakve situacije mogu da se dogode i gde kazne i sankcije sa turnira mogu da se nametnu. Trebalo bismo da sednemo za sto, sa našim igračkim savetom i upravnim odborom i sve sagledamo. Mislim da ćete videti snažnu reakciju sa naše strane, ali kakve će biti i koliko daleko će one da ide, to će tek biti određeno - jasan je Sajmon.

Dodao je da je jako razočaran saopštenjem Vimbldona.

- Ljudi misle da sport i politika ne bi trebalo da se mešaju, ali to nije tako u realnosti. Povremeno se dešava sa sport uđe u politku, a ovo je situacija gde se politika umešala u sport. To je stvaran život. Saopštenje koje smo čuli je blago rečeno izuzetno razočaravajuće. Ima dosta stvari sa kojim se nećemo saglasiti, ali jedna stvar oko koje smo uvek bili jedinstveni, to je taj uslov za učešće na turnirima. Uvek je bio paziran na vrednosti i bez ikakve diskciminacije - zaključio je Sajmon.

ATP je takođe ranije osudio odluku nazvavši je "diskriminatorskom", a protiv iste su ustali i najbolji teniseri današnjice, uključujući i našeg Novaka Đokovića koji je ovu odluku nazvao suludom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija