• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.05.2022

09:00 >> 12:39

ROLAN GAROS, 5. DAN! Kecmanović posle preokreta do trećeg kola

Tanjug/AP

Tenis

ROLAN GAROS, 5. DAN! Kecmanović posle preokreta do trećeg kola

Podeli vest

Petom dana takmičenja na Rolan Garosu Srbi nisu imali mnogo sreće, samo je Miomir Kecmanović pobedio

Srpska teniserka Aleksandra Krunić nije uspela da se plasira u treće kolo Rolan Garosa, pošto je u drugom kolu poražena od Ruskinje Veronike Kudermetove 6:3, 6:3. Kudermetova će u trećem kolu Rolan Garosa igrati sa pobednicom meča između Paule Badose iz Španije i Slovenke Kaje Juvan.

Laslo Ðere je poražen u drugom kolu od Rusa Danila Medvedeva 6:3, 6:4, 6:3. Ovo je bio drugi međusobni duel srpskog i ruskog tenisera, a prvi trijumf Medvedeva.

- Da budem iskren, Laslo je igrao bolji meč od mene, ali sam nekako uspeo da pobedim. Bio je pakleno težak meč, drago mi je da sam pobedio - rekao je Medvedev posle meča. 

Ruski teniser će u trećem kolu igrati sa Miomirem Kecmanovićem koji je posle preokreta pobedio  Aleksandera Bublika 4:6, 7:5, 6:2, 6:1. 

Izgubio je srpski teniser prvi set, a u drugom bio u minusu 1:3 protiv 42. igrača planete, a bio je to šamar koji je razbudio našeg asa. Ubacio je u šesti brzinu Miomir i razbio Katahstanca koji se prerano ponadao da može do trijumfa.

 

 

UŽIVO

MIOMIR KECMANOVIĆ - ALEKSANDER BUBLIK 4:6, 7:5, 6:2, 6:1

Četvrti set

6:1 - Kraj meča! Miomir Kecmanović je u trećem kolu Rolan Garosa! Iskoristio je četvrtu meč loptu za veliku pobedu posle preokreta!

4:0 - Dva gema dele Miomira Kecmanovića od trećeg kola Rolan Gorosa.

3:0 - Novi brejk našeg teniseta, nema više Bublik rešenje za igru Kecmanovića koji se razgoropadio i hita ka trećem kolu. 

2:0 - Kecmanović otvara četvrti set kao i prethodni, brejkom! Sada je nezaustavljiv, gazi srpski teniser. Potvrdio je brejk i duplirao vođstvo!

 

Foto: Starsportphoto©

 

Treći set

6:2 - Izgubio je Srbin jedan serrvis gem u trećem setu, ali to nije bio problem, dominirao je, osvojio set i sada vodi 2:1 u meču!

4:1 - Novi brejk srpskog tenisera, koji je nadomak osvajanja trećeg seta i preokreta u meču.

2:0 - Kecmanović sad briljira, potvrdio je brejk i sada ima lepu prednost u setu.

1:0 - Kecmanović pravi brejk odmah na startu trećeg seta i ima servis za potvrdu prednosti!

Drugi set

7:5 - Videli smo tri brejka u nizu! Miomir je nakon gubitka servira uzvratio istom merom, a potom prednost potvrdio na svoj servis i na kraju osvojio set izjednačio na 1:1 u meču.

5:5 - Novi brejk Miomir pravi u devetom gemu, ali već u narednom ostao bez svog servisa. Šteta, prokockao je sjajnu šansu da dođe do seta! 

2:3 - Brejk pravi Kecmanović! Ukazala se šansa srpskom teniseru da se vrati u set i odmah je iskoristo. Uzeo je servis gem Bubliku koji je bio neoprezan i vratio na početak set.

1:3 - Srpski teniser prekida seriju Bublika i osvaja prvi gem u drugom setu.

0:3 - Ne staje Bublik, sa nilom osvaja svoj servis gem i potvrdio brejk prednosti!

0:2- Bublik brejkom otvara drugi set! Ovo nije dobro, Kecmanović u problemu, iako je početak seta!

 

Foto: Starsportphoto

Miomir Kecmanović

Prvi set

4:6 - Nije bilo prilika za brejk do desetog gema, kada je opet poklekao srpski teniser, pad koncentracije iskoristio je Bublik, napravio brejk i dobio prvi set.

2:2- Ne, ne! Kecmanović nije uspeo da potvrdi bbrejk i Bublik vraća set na početak!

2:1 - Izvukao se Bublik u prvom gemu, ali ne i u trećem. Brejk pravi Kecmanović! Kazahstana je spasio jednu brejk loptu u trećem gemu, ali Srbin koristi narednu i dolazi do prednosti.

1:1 - Šteta! Već u prvom gemu je Miomir Kecmanović imao tri brejk šanse, ali je Kazahstanac uspeo da se izvuče iz teške situacije i sačuva servis gem.

- Počeo je meč Kecmanovića i Bublika!

- Duel Miomira Kecmanovića i Aleksandera Bublika trebalo bid a počne u 12.40.

Foto: reuters

Miomir Kecmanović

ALEKSANDRA KRUNIĆ - VERONIKA KUDERMETOVA 3:6, 3:6

Drugi set

3:6 - Kraj meča! Poraz Aleksander Krunić u drugom kolu Rolan Garosu!

Bravoooo! Đere odmah pravi brejk i vodi protiv Medvedeva u prvom setu!

2:4 - Ne predaje se naša teniserka! Prokockala je Aleksandra u šestom gemu tri  brejk šanse, Ruskinja je uspela da prenađe rešenje, ali je Sprkinja na kraju ipak nadmudrila i došla do prvog brejka u meču.

1:4 - Konačnom, uspela je Aleksandra da prekine seriju Ruskinje, ali je malo verovatno da će uspeti da se vrati u set.

0:3 - Tri brza brejka u drigom setu ruske teniserke! Ubedljivivo gubi Aleksandra kojoj ništa ne polazi za rukom.

Foto: ap photo

Aleksandra Krunić izgubila prvi set

Prvi set

3:6 - Posle pola sata igre Ruskinja dolazi do seta i prednosti u meču!

2:5 - Ruskinja je potvrdila brejk i samo je gem deli od prvog seta!

2:4 - Brejk! Šteta, Ruskinja prva prvi brejk na startu meča, uspela je Aleksandra da spasi dve brejk lopte, ali ne i treću.

2:2 - Potpuni egal u uvodna četiri gema, Alieksandra je osvojila gem bez izgubljenog poena, pa je potom Ruskinja ostala samo bez jednog pooena na svoj servis.

1:1 - Dva laka gema za Krunić i Kudermetovu na početku prvog seta!

- Počeo je meč Aleksandre Krunić i Ruskinje Veronike Kudermetove!


10.30 - Laslo Đere će odmeriti snage sa trenutno drugim teniserom sveta Danilom Medvedevom koji je našem teniseru 2017. godine predao jedini meč u kome su se do sada steli. Miomir Kecmanović i Kazahstanac Aleksander Bublik do su se susretali dva puta na terenu i rezultat je nerešen u pobedama.

Foto: Starsportphoto

Aleksandra Krunić juri treće kolo

10.00 - U borbi za treće kolo Aleksandra Krunić će se sresti sa Ruskinjom Veronikom Kudermetovom koja je 29. nositeljka na turniru. Njih dve su do sada samo jednom odmeravale snage na terenu a pobedu je sa 2:0 odnela naša teniserka.

09.00 - Pratite uz Informer.rs novi dan na Rolan Garosu i mečeve srpskih tenisera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija