• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.07.2022

07:00

MORAM DA SLUŠAM SVOJE TELO! Zverev progovorio o povratku na teren!

Reuters/Benoit Tessier

Tenis

MORAM DA SLUŠAM SVOJE TELO! Zverev progovorio o povratku na teren!

Podeli vest

Nemački teniser Aleksander Zverev oporavlja se od teške povrede zgloba koju je zadobio za vreme polufinalnog meča Rolan Garosa protiv Rafaela Nadala

Od tada  drugi teniser sveta nije aktivan na terenu, propustio je Vimbldon, a još uvek nije poznato kada će se tačno vratiti.

Zverev je govorio sada o svom stanju, te kako napreduje njegov oporavak.

- Oporavak ide kako treba. Napredujem svakog dana i radujem se sledećoj fazi, koja će me dovesti korak bliže teniskom terenu. Datum povratka još nije određen, ali radim svakog dana kako bi se to dogodilo što pre – poručio je drugi teniser sveta.

Foto: REUTERS/Yves Herman

Aleksandar Zverev

Zatim je govorio o tome kako izgleda njegov proces rehabilitacije.

- Počinjem veoma rano, a završavam uveče. Radimo dosta vežbi, uvek su neke nove. Stopalo se tretira, pokretljivost se razvija, snaga i stabilnost se obnavljaju. Radim sprinterske vežbe u vodi, treninge na traci za trčanje i biciklu.

Foto: REUTERS/Yves Herman

Aleksandar Zverev

Mnoge ljubitelje belog sporta zanima da li će Zverev biti spreman za US Open.

- U profesionalnom sportu svakog dana se suočavate sa opasnostima. Moj tim i ja smo fokusirani na to da izbegnemo sve probleme. Ne želimo ni da preteramo. Moram da slušam svoje telo i da budem svestan svojih granica. Želim da pobeđujem na svim turnirima na kojima igram, to je moj karakter, ne idem na događaje samo da bih učestvovao. Igraću kada budem osećao da mogu da osvojim turni. Ne znam da li će prvi turnir koji budem igrao biti grend slem, ali vratiću se u zavisnosti od toga kako se budem osećao na terenu – zaključio je Zverev.

US Open je na programu od 29. avgusta do 11. septembra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija