• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.10.2022

13:09 >> 15:22

ĐOKOVIĆ LETI PO TERENU! Urlik moćnog Srbina uplašio Holanđanina, na redu je Rus!

reuters

Tenis

ĐOKOVIĆ LETI PO TERENU! Urlik moćnog Srbina uplašio Holanđanina, na redu je Rus!

Podeli vest

Novak Đoković je protutnjao i kroz drugo kolo u Astani, deklasirao je Holanđanina Botika van de Zandšulpa sa 6:3, 6:1, posle 70 minuta igre

U četvrtfinalu rival Novaku Đokoviću će biti Rus Karen Hačanov koji je sa 2:1 u setovima pobedio Marina Čilića. Đoković i Hačanov su do sada odigrali sedam mečeva, a naš as vodi sa 6:1, iam pet vezanih pobeda protiv Rusa!

Novak je nastavio da gazi u Astani. Posle Kristijana Garina u prvom kolu, Srbin je deklasirao i Botika van de Sandšulpa.

Holanđanin se nekako držao do šestog gema, funkcionisao mu je servis, ali je ipak Novak uspeo da pronađe rešenje za njega. Iako se prethodno žalio na problem sa palcem desne ruke Nole je napravio brejk za 4:2. U nastavku je samo rutinski priveo set kraju koji je dobio sa 6:3.

Foto: reuters

 

Imao je manjih problema sa povredom palca u finišu prvog seta, tražio je pomoć doktora, ali ga ni to nije zaustavilo.

Nole je već početkom drugog seta napravio brejk. Holanđanin je izgubio koncentraciju nakon jednog čelendža u trećem gemu, napravio duplu servis grešku i trasirao put Đokoviću ka novom brejku za 2:1.Prethodno je Nole viknuo na ljude u svom boksu, ali nije bilo jasno šta je tačno tražio. To je uplašilo Botika koji se do kraja meča nije video na terenu.

Usledio je novi brejk Srbina, iskoristio je naš teniser odmah narednu šansu da profitira na servis rivala. Poveo je sedmi teniser sveta za 4:1 i onda rutinski priveo meč kraji - 6:3:61.

 

 

 

NOVAK ĐOKOVIĆ - BOTIK VAN DE ZANDŠULP 6:3, 6:1

 

TOK MEČA

Drugi set

 

6:1 - Kraj meča, ubedljiva pobeda Đokovića 6:3, 6:1!

5:1 - Bori se Botik ali nije to dovoljno za Novaka, koji samo ubaci u brzinu kada je potrebno i dobija gem bez problema. Sada je na gem od trijumfa.

 

 

4:1- Brejk!Od poslednjih deset poena Đoković je osvojio devet i sada ima dva brejka prednosti!

 

 

3:1 - Četiri servisa i za minut Novak dolazi do gema i potvrđenog brejka.

2:1 - Brejk! Novak na startu seta oduzima servis gem Holanđaninu i sada ima set i brejk prednosti u meču. Botim je napravio duplu servis grešku i trasirao put Đokoviću ka novom brejku.

1:1 - Novak prati protivnika i dobija gem za prvo poravnanje u prvom setu! Đoković je viknuo na ljude u svom boksu, ali nije jasno šta je tačno tražio.

0:1- Prvi gem u drugom setu bez problama osvaja Holanđanin!

 

 

Prvi set

6:3 - Odličan Novak, dobija prvi set protiv borbenog Van de Zandšulpa.

5:3 - Botik čuva servis, ali sada srpski teniser servira za osvajanje prvog seta!

5:2 - Počeo je Botik fantastično ovaj gem sa nekoliko sjajnih poena, ali nije dugo čekao na Novakov revanš, agresivnom igrom spasio je brejk loptu Srbin i potvrdio brejk.

4:2 - Brejk Đokovića! Sjajno je krenuo, uzeo prva tri poena u gemu, onda je Holanđanin odgovorio ipak je posle duple greške poklonio je brejk Novaku!

 

Fizioterapeut kod Novaka, ovo nije dobro! U pitanju je desni palac. Nije ništa ozbiljno, na sreću. 

 

 

3:2 - Pretio je holanđanin u ovom gemu, imao izjednačenje, ali Novak ga je malo prošetao po terenu i dobio gem.

2:2 - Novo izjednačenje, drži se u prvom setu i dalje Van de Zandšulp, uspeva da parira najboljiem teniseru Srbije ikada.

2:1- Još jedan brzinski gem Novaka a do njega dolazi bez izgubljenog poena.

Foto: AP PHOTO

 

1:1 - Holanđanin dobro servira, nije promašio prvi servis, osvaja gem i poravnava rezultat.

1:0 - Kao i u prvom meču protiv Kristijana Garina Novak je otvorio sjano meč, i ekspresno stigao do prvog gema.

 

 

Novak Đoković prvi servira!

Teniseri izlate na teren, uskoro počinje meč! 

 

 

13.13 - Pratite uz Informer.rs meč između Novaka Đokovića i Holanđanina Botika van de Zandšulpa

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija