• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. S.

15.11.2022

11:50

SRĐAN ĐOKOVIĆ POTVRDIO ZA INFORMER: Novak će igrati u Australiji! Pravda je na kraju pobedila

Tenis

SRĐAN ĐOKOVIĆ POTVRDIO ZA INFORMER: Novak će igrati u Australiji! Pravda je na kraju pobedila

Podeli vest

Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića, potvrdio je za Informer da će naš teniser igrati na Australijan openu 2023. godine

Ministar za migraciju Australije Endrju Džils ukinuo je zabranu srpskom teniseru. Novak Đokvić će tako moći da igra na Australijan openu i da početkom 2023. godine juri deseti trofej u Melburnu.

- Dobili smo potvrdu da ce Novak igrati na Australijan openu. Pravda je na kraju pobedila. On je svojim ponašanjem pokazao da može da ostane svoj i da time nikoga ne ugrožava. Ovo je sjajna stvar za Novaka, za njegovu porodicu i čitav teniski svet. Dobra stvar i za Australiju, jer su novi političari koji su došli na vlast pokazali da su razumniji od prethodnih poručio je Srđan za Informer.

Srpskom teniseru je nakon što je deportovan početkom 2022. godine, zabranjeno da uđe u Australiju do 2025. godine. Trogodišnja zabrana dolaska u Australiju stupila je na snagu čim mu je ministar za imigraciona pitanja Aleks Hok ukinuo vizu. Ali, vlada u Kanberi se konačno dozvala pameti i ukinula zabranu. 

Foto: ap photo

Novak Đoković slavi pobedu u Australiji

Đoković je početkom godine prošao torturu u Australiji, jer nije primio vakcinu protiv korone. Pre dolaska u Melburn dobio medicinsko izuzeće, ali kada je stigao, Australijanci su se predomislili. Uzeli su mu vizu, držali ga zatvorenog nekoliko dana u hotelu sa migrantima, a na kraju posle desetak dana ponižavanja, suđenja i maltretiranja zabranjeno mu je da učestvuje na Australijan openu, deportovan je i zabranjeno mu je da uđe u Australiju tri godine.

- Nikada nisam bio protiv vakcinacije. Međutim, oduvek podržavam slobodu izbora šta stavljate u sopstveno telo - rekao je Novak, koji je platio  cenu, nije mogao da se takmiči u Australiji, na mastersima u Indijan Velsu, Majamiju, Sinsinatiju, Kanadi, kao i na Ju Es openu, jer nije vakcinisan.

Foto: reuters

 

Australija je ipak dobila novo rukovodstvo, koje je već nedeljama slalo pozitivne signale, da je spremno da Novaku da zeleno svetlo da se vrati u Australiju. Aleks Hok, ministar koji je deportovao Novaka smenjen je, a novi ministar Endrju Džils omogući je Novaku da se naredne godine takmiči na prvom grend slemu u sezoni.

Prvi grend slem naredne sezone počinje 16. januara i na njemu će Novak Đoković juriti desetu titulu, odnosno 22. grend slem.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MiroslavBB

pre 1 godinu

NIJE , Srdjane, PRAVDA jos POBIJEDILA??!! POBIJEDICE samo onda KADA Nole bude OBESTECEN za SVE sto je pretrpio onih 'par nedelja'!!! NAJmanje 100 miliona evra ODSTETE, plus javno IZVINJENJE drzave Australije za sve UVREDE i PONIZENJA kroz koje je prolazio tih nedelja!! Samo tako i NIKAKO drugacije ...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija