• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.11.2022

10:59

ODLOŽITE SVE OBAVEZE! Đoković će u petak novog Rusa da dovede do nervnog sloma!

reuters

Tenis

ODLOŽITE SVE OBAVEZE! Đoković će u petak novog Rusa da dovede do nervnog sloma!

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković igraće u petak od 14 sati protiv Rusa Danila Medvedeva u meču trećeg kola "Crvene grupe" na završnom mastersu u Torinu, saopštili su organizatori.

Novak Ðoković i Danil Medvedev odigrali su 11 međusobnih duela u karijeri, a Srbin vodi 7:4 u pobedama.

Đoković ćeka Medvedeva

Ðoković je u prvom kolu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa 6:4, 7:6 (7:4), a u drugom je juče savladao Rusa Andreja Rubljova 6:4, 6:1. Srpski teniser je trijumfom protiv Rubljova obezbedio plasman u polufinale.

Na redu je da Nole novog Rusa dovede do nervnog sloma, kao Rubljova! Medvedev je izgubio sve šanse za plasman u polufinale, pošto je izgubio i od Rubljova i od Cicipasa. Stefanos Cicipas i Andrej Rubljov igraće takođe u petak  od 21 sat, a pobednik ovog duela igraće u polufinalu.

Foto: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

 

-  Drugi set je verovatno najbolji set ove godine. Protiv izuzetno teškog protivnika, koji je pre dva dana posle maratona pobedio Medvedeva. Znao sam da poseduje oružje, servis i forhend, znao sam da voli ritam i tempo. Znao sam da sam morao da ga izbacim iz komforne zone, ritma. Mnogo mi je pomogao servis. Više pritiska onda stavljaš na gemove u kojima servira protivnik. Sve u svemu, sjajan meč. Kratko je trajao. Brzo su se odigravali poeni. S druge strane, nisam obraćao pažnju na vreme, koliko sam želeo da izvršim sve što sam zamislio. Ne treba se previše uzbuđivati. Da bih osvojio turnir moram da pobedim pet mečeva. Dobro, sledeći mogu i da izgubim - rekao je Đoković posle pobede protiv Rusa. 


Danas će biti odigrani mečevi trećeg kola "Zelene grupe", a sastaće se Španac Rafael Nadal i Norvežanin Kasper Rud (14), kao i Kanađanin Feliks Ože-Alijasim i Amerikanac Tejlor Fric (21). Rud je obezbedio plasman u polufinale, a drugi polufinalista biće poznat posle duela Frica i Ože-Alijasima.

Turnir u Torinu igra se za nagradni fond od 14.750.000 dolara.

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija