• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

01.01.2023

12:00

NOVAKU SU "DIGLI" PRVO MESTO, ALI JEDAN NJEGOV REKORD 1.000 GODINA NIKO NEĆE OBORITI! Legendarni stručnjak predviđa da će Đoković osvojiti bar ova dva grend slema u 2023!

Informer

Tenis

NOVAKU SU "DIGLI" PRVO MESTO, ALI JEDAN NJEGOV REKORD 1.000 GODINA NIKO NEĆE OBORITI! Legendarni stručnjak predviđa da će Đoković osvojiti bar ova dva grend slema u 2023!

Podeli vest

Za Novaka Đokovića je 2022 . godina bila luda na mnogo načina, počela je katastrofalno, Australijanci su mu priredili pakao, ali je naš as u svom stilu, dominantno, stavio tačku i najavio spektakularnu (kucamo u drvo) 2023. godinu

Početak godine ličio je na noćnu moru, a kraj na bajku. Novak Đoković, jer nije vakcinisan protiv korene, nije igrao na Australijan openu, Indijan Velsu, Majamiju, Sinsinatiju, mastersu u Kanadi i Ju Es openu. Ipak, godinu je okočnao sa pet trofeja: pobedio je u Rimu, na Vimbldonu, u Tel Avivu, Astani i na Završnom mastersu u Torinu.

Početkom godine je prošao torturu u Australiji, jer nije primio vakcinu protiv korone. Pre dolaska u Melburn dobio je medicinsko izuzeće, ali kada je stigao, Australijanci su se predomislili. Uzeli su mu vizu, držali ga zatvorenog nekoliko dana u hotelu sa migrantima, a na kraju posle desetak dana ponižavanja, suđenja i maltretiranja zabranjeno mu je da učestvuje na Australijan openu, deportovan je i dobio je zabranu ulaska u Australiju tri godine.

Sramota Australijanaca

Ipak, Australija je u međuvremenu dobila novo rukovodstvo. One koji su ga ponizi zarad političkih poena stigla je karma, Aleks Hok, ministar koji je deportovao Novaka smenjen je, a novi ministar Endrju Džils omogućio je Novaku da se naredne godine takmiči na prvom grend slemu u sezoni. 

- To je bila velika sramota Australijske vlade prema šampionu koji je devet puta osvojio Australijan open. Počela je godina vrlo loše, nije mi jasan bio ni Ju Es open... Ove godine nije mogao da igra,  a prošle kada je bila korona igrao je. Politka je toliko umešana u sport da, teško je naći reči... Politika je uvek bila prisutna, ali ne koliko u poslednje vreme. Mislim da će sad Novaka sjajno dočekati u Melburnu, on uživa tamo da igra. Taj političar koji je hteo da dobije političke poene izgubio je premijersku titulu...  - kazao je zadovoljno  za Informer.rs iskusni stručnjak i veliki prijatelj našeg asa Nikola Pilić.

Foto: Rojters

Novak Đoković napušta Australiju posle deportacije

Novak favorit na Australijan openu i Vimbldonu

Nikola Pilić veruje da bi naredne sezone Novak Đoković mogao da trijumfuje bar na dva grend slema.

- Australijan open i Vimbldon. Pitanje je samo da li će Novak igrati u šestoj brzini, ako dođe na takav nivo forme mislim da je teško da ga neko dobije. Nije lako doći do tog nivou, zavisi da li je spreman fizički 100 odsto. U AO je jednim prilikom igrao  do tri sata ujutru pa su ga stavili sledeći meč već naredni dan. To je sramota. Ja nikada ne bih pristao, rekao bih ili da igram uveče ili neću da igram. Kada sam bio igrač bilo je nekoliko mesta gde sam uvek igrao dobro ali i neka gde nisam. Zavisi od mnogo stvari, ko će znati.... Videćemo! 

Novak zbog vakcine nije igrao na mastersima na Indijan Velsu i Majamiju. Na teren se vratio  u Dubaiju, ali stao u četvrtinu, potom je eliminisan na startu Monte Karla, pa je poražen u finalu Beograda i polufinalu Madrida. Bio je Nole strpljiv, pa je u Rim u podigao trofej, 38. iz masters serije. Na Rolan Garosu je takmičenje okončao u četvrtfinalu, Rafael Nadal je bio bolji, pa je na kraju i slavio. Potom je na red došao Vimbldon, a Novak je dočekao svojih "pet minuta", domogao se sedmog trofeja. Šteta što nije uspeo da osvoji 2.000 poena, Englezi su kažnjeni od strane ATP, jer nisu dozvolili Rusima i Belorusima da se takmiče.

Foto: Starsportphoto

Novak Đoković i Nikola Pilić

- Razveselio me je Vimbldon. Pokazao je da je broj jedan, vratio se. Kada ga puste da igra on je najbolji. U  Torinu je pokuza ono što je već 15 godina. Mnogi koji ga ne poznatu bili su skeptični, nisu verovali da će osvojiti Vimbldon zbog turbulentne sezone.  Da znaju nešto znali bi mentalitet i moralnu snagu Novaka Đokovića. Niko ne može da garantuje da će osvojiti, ali uvek ima najbolje šanse. Često sam subjektivan, ali on je broj jedan favorit, to sam rekao i deset dana pre Vimbldona. U sportu nema garancije. Argentina izgubi od Saudijske Arabije a posle toga postane šampion sveta, šta dalje da pričamo...

Uzeli Novaku prvo mesto

Novak sezonu završava na petoj poziciji, uskratili su mu da se bori za 10.000 bodova i šansu da zadrži tron.

Foto: REUTERS/Nir Elias

Pobeda Novaka Đokovića u Tel Avivu

- Izgubio je mnogo poena, "digli" su mu prvo mesto. Da je igrao Novak bi bio prvi, nema diskusije o tome. To nije uticalo na njega ili ga dodatno poguralo. Bez obzira na sve on je motivisan onog trenutka kada stane na teren. On je takav tip igrača. Nije mu potrebna druga motiviacija. Možemo da pričamo o inatu, ali sam siguran da su mu na Vimbldonu emocije bile veće, s obzirom na to da uslovi nisu bili normalni. On se držao fantastično, nije davao neke posebne izjave. Videla se stabilnost, "neka rade šta hoće, ja ću doći da svoje". Tako je i bilo.

U finišu sezone je briljirao, Tel Avivi, Astana, Pariz, Torino... 

- Odigrao je sjajno Tel Aviv, Baku, briljantno je igrao masters u Torinu i pokazao svima ko je on, a ko su ovi drugi. Prvi je favorit na Australijan openu, odgovara mu podloga, loptice, ima sjajno samopozdanje jer na tim terenima žari i pali 10 godina. Ali, to ne znači da će 100 odsto da osvoji. I Brazil je mislio, pa nije.

Foto: reuters

 

Novakov rekord niko neće oboriti

Novak Đoković će 2023. juri Rafale Nadala koji ima 22 grend slem titule, jednu više, ali j Štefi Graf, koja je 377 nedelja bila prva, a naš as je trenutno na 373.

Mogu da pričaju šta hoće, ali dve stvari su neponovljive. To je 14 pobeda Nadala na Rolan Garosu i 373 nedelje na prvo  mestu Novaka Đokovića.  Te rekorde 1.000 godina se neće pomeriti. Bilo bi lepo da nadmaši Nadala, ali mislim da je Novak već sada najboilji igrač svih vremena.

Rodžer Federer je zvanično otišao u penziju, Rafael Nadal, Karlos Alkaraz, Stefanis Cicipas biće iduće sezone najveći rivali Novaku Đokovići.

Foto: Tanjug/AP

 

- Nadal bi mogao da bude na šljaci, potom Alkaraz, možda i Zverev, koji je bio povređen, ali mu treba mesec dana da se vrati u normalu, tu je i Cicipas... Ima još mladih igrača koji napreduju. Ali još nisu dostigli nivo Novaka i Nadala.

Đokoviću nedostaje još jedan trofej na Rolan Garosu kako bi postao prvi teniser koji je osvajao najmanje tri puta svaki grend slem.

- To je najteži turnir, jer zahteva najviše energije, fizičke i psihičke, a Novak će imati 36 godina, ne 27. I dalje može da igra sjajno na svakoj podlozi, ali je to jedan od najtežih turnira jer ima mnogo dobrih igrača koji mogu da igraju sjajni na zemlji - istakao je Pilić za naš portal.

 

 Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija