• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.01.2023

08:41

STVARI STOJE OVAKO! Evo gde je Novak na NAJNOVIJOJ ATP listi! Da bi ponovo bio BROJ 1 svetskog tenisa MORA DA URADI OVO!

Tanjug/AP

Tenis

STVARI STOJE OVAKO! Evo gde je Novak na NAJNOVIJOJ ATP listi! Da bi ponovo bio BROJ 1 svetskog tenisa MORA DA URADI OVO!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković, koji je godinu počeo trijumfom na turniru u Adelejdu, na danas objavljenoj ATP listi i dalje zauzima petu poziciju.

Đoković je u finalu Adelejda pobedio Amerikanca Sebastijana Kordu u tri seta, osvojio je 92. titulu u karijeri i zaradio 250 bodova, pa sada na svom kontu ima 5.070.

On se posle Adelejda seli u Melburn gde će se boriti za jubilarnu desetu titulu na Australijan openu.

Nakon što je prošle godine propustio prvi grend slem turnir u sezoni, postoji šansa da se osvajanjem trofeja vrati na poziciju broj jedan svetske rang-liste.

Španac Karlos Alkaras je danas započeo svoju 18. nedelju na prvom mestu ATP liste sa sa 6.820 bodova, a slede ga sunarodnik Rafael Nadal, Norvežanin Kasper Rud i Grk Stefanos Cicipas.

Foto: Tanjug/AP

Najboljih deset na svetu kompletiraju Rus Andrej Rubljov, koji je napredovao za dve pozicije, Kanađanin Feliks Ože-Alijasim, Rus Danil Medvedev, Amerikanac Tejlor Fric i Danac Holger Rune.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Miomir Kecmanović je napredovao za jednu poziciju i sada je 28, Filip Krajinović je napravio dva koraka unazad i trenutno je 56, Laslo ere je zadržao 70. mesto, dok je Dušan Lajović slabije plasiran za jednu poziciju i sada je 81. teniser sveta.

ATP lista:

1. Karlos Alkaras (Španija) 6.820 bodova
2. Rafael Nadal (Španija) 5.770
3. Kasper Rud (Norveška) 5.720
4. Stefanos Cicipas (Grčka) 5.715
5. Novak Djoković (Srbija) 5.070
6. Andrej Rubljov (Rusija) 3.930
7. Feliks Ože-Alijasim (Kanada) 3.895
8. Danil Medvedev (Rusija) 3.860
9. Tejlor Fric (SAD) 3.545
10. Holger Rune (Danska) 2.876
--------------------------------
28. Miomir Kecmanović 1.420
56. Filip Krajinović 845
70. Laslo Djere 713
81. Dušan Lajović 646


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija