• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.01.2023

07:56

RAMPA, OVO ĆE RAZBESNETI RUSE! Australijan open zabranio ruske i beloruske zastave

Tanjug/AP

Tenis

RAMPA, OVO ĆE RAZBESNETI RUSE! Australijan open zabranio ruske i beloruske zastave

Podeli vest

Čelnici Australijan opena zabranili su ruske i beloruske zastave tokom turnira

Pre početka Australijan opena organizatori su dozvolili nošenje zastava na stadionu pod uslovom da ih ne koriste i ometaju igru.

Međutim, došlo je do preokreta! Razlog za ovakvu odluku jeste to što je tokom meča prvog kola između Ruskinje Kamile Rakimove i Ukrajinke Katerine Baindl na Terenu 14 viđena ruska zastava. Ekspresno se oglasio ukrajinski ambasador u Australiji Vasil Mirošničenko.

Foto: Tanjug/AP

 

- Najoštrije osuđujem javno isticanje ruske zastave tokom današnjeg meča i pozivan Tenis Australija da odmah primeni svoju politiku "neutralne zastave" - poručio je ambasador Ukrajine na Tviteru.

Foto: Tanjug/AP

 

Ruskim i beloruskim igračima dozvoljeno je da se takmiče na Australijan openu, ali samo pod neutralnom zastavom. Inače, ruska zastava je viđena i na meču Danila Medvedeva i Markosa Girona.

- Naša početna politika je bila da navijači mogu da ih imaju, ali ne smeju da ih koriste i izazivaju poremećaje - poručili su iz Tenis Australija.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija