• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.01.2023

08:13

UBICA FAVORITA NASTAVLJA DA KOSI U MELBURNU! Korda ZGAZIO Hurkača za svoje prvo GREND SLEM četvrtfinale!

Tanjug/AP

Tenis

UBICA FAVORITA NASTAVLJA DA KOSI U MELBURNU! Korda ZGAZIO Hurkača za svoje prvo GREND SLEM četvrtfinale!

Podeli vest

Američki teniser Sebastijan Korda plasirao se u svoje prvo grend slem četvrtfinale pošto je nakon tri i po sata bio bolji od Huberta Hurkača sa 3:2 (3:6, 6:3, 6:2, 1:6, 10:7)

Finale u Adelejdu i atomski tenis protiv Novaka Đokovića bila su sjajna uvertira za ono što bi Sebastijan Korda mogao da radi ove sezone na ATP turu, a potvrda da bi Amerikanac mogao da bude najveće otkrovenje u 2023. godini stiglo je već na Australijan openu. 

Američki teniser u treće kolu počistio je sa terena Danila Medvedeva, a danas je eliminisao još jednog favorita i tako se plasirao u svoje prvo grend slem četvrtfinale u karijeri. Korda je nakon tri i po sata igre uspeo da savlada Huberta Hurkača sa 3:2 te će u borbi za polufinale igrati protiv Karena Hačanova. 

Foto: Tanjug/AP

Poljski bombarder sjajno je otvorio meč i već na prvom servisu rivala došao je do brejka. Bilo je to dovoljno da Hurkač prvi set reši u svoju korist. Ipak, istom merom je u drugom uspeo da uzvrati Sebastijan Korda i tako pokaže da se neće predati bez borbe. 

Bio je to samo početak za američkog tenisera. Korda je u trećem setu uspeo da dođe do dva brejka i činilo se da je napokon uspeo da "prelomi" meč. Ipak, proradio je servis u tom momentu Hubertu Hurkačku koji sa 6:1 dobija četvrti set i tako uvodi meč u neizvesnu završnicu. 

Foto: Tanjug/AP

Činilo se da je pred Hurkačem lak zadatak budući da je Kordina igra značajno pola u četvrtom setu, ali se Amerikanac podigao i izborio taj-brejk u odlučujućem setu. Na kraju, Korda je bio jači u borbi nerava te će igrati u četvrtfinalu Australijan opena gde ga čeka Hačanov koji je ranije noćas deklasirao Jošita Nišioku sa 3:0 (6:0, 6:0, 7:6).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17