• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.02.2023

08:28

ODVRATNO I SRAMNO! Australijanac pljuje Novaka: Kuka i vređa! Đoković je negativac kojem ponestaje heroja...

reuters

Tenis

ODVRATNO I SRAMNO! Australijanac pljuje Novaka: Kuka i vređa! Đoković je negativac kojem ponestaje heroja...

Podeli vest

Australijski novinar Endrju Vebster nabrojao zbog čega Novaka Đokovića ne smatra najvećim svih vremena

Prvi teniser sveta Novak Đoković osvojio je minule nedelje deseti trofej na Australijan openu, a 22 u karijeri i izjednačio se sa Rafaelom Nadalom.

Nole je osvojio 93. pehar u karijeri, time bi preskočio Nadala na četvrtom mestu večne liste. Došao bi tik iza Lendla, koji je osvojio 94 trofeja. Još deluju daleko Federer sa 103 i pogotovo Džimi Konors sa 109 osvojenih turnira.  Đoković ima i najviše "velikih titula" - 66. "Velike titule" obuhvataju titule osvojene na grend slemovima, ATP finalima, ATP Masters 1000 i zlato na Olimpijskim igrama u pojedinačnoj konkurenciji. Najbliži konkurent je Rafael Nadal sa 59, a na 54 je ostao Rodžer Federer.

Naslov

Heroj je dobar onoliko koliko je dobar njegov negativac, ali Đoković je negativac kojem ponestaje heroja, 
Endrju Vebster, australijski novinar

Ali, Endrju Vebster za "The Age" kaže da Novak Đoković nije najbolji.

- Sportista danas ne mora da napravi mnogo da bi bio označen kao najveći svih vremena. Fudbaler postiže gol – GOAT! Igrač golfa osvaja glavni turnir – GOAT! Nick Kirjos stigao do trećeg kola ili svojoj verenici kupio Luj Viton torbu – GOAT! Želiš da budeš GOAT? Samo napred - piše Vebster i nastavlja:

- Tu Novak Đoković, jedan od retkih sportista koji ima legitimne argumente da je GOAT, ali je postao toliko nepoželjan da ne možemo da nateramo sebe da kažemo da je najveći svih vremena. Čak se i njegova poslednja žrtva, Stefanos Cicipas, borio da potvrdi kako je Đoković GOAT pošto je deklasiran u finalu Australijan opena. Nisam toliko ogorčen Đokovićevim nestašlucima kao drugi. Uglavnom nemam nikakvih osećenja za njega. Samo vidim još jednog tenisera u rastućem nizu tenisera koji nisu sposobni da priznaju grešku, vređaju i kukaju zbog medija koji ih predstavljaju u lošem svetlu. Drama prati Đokovića na gotovo svakom koraku. Pitate se pogleda li se on u ogledalo u nekom trenutku i zapita da li je možda problem u njemu.

Foto: reuters

 

Vebster spominje i Đokovićevo urlanje na trenera Gorana Ivaniševića:

- Tirada je bila toliko žestoka da trener Goran Ivanišević nije znao gde da gleda. Đokovićeva je snaga u tome što nema neku posebnu snagu, osim onog smrtonosnog riterna iz dvoručnog bekhenda. Jedna od sjajnih statistika sa ovog turnira otkrila je kako je u proseku stajao metar bliže osnovnoj liniji nego 2021. godine. Đoković se probija po terenu bolje od ikoga, ali ove godine bilo je to kao da umesto njega igrate zida. Nikada neće biti tako estetski dopadljiv kao Federer, nikada neće biti vredan divljenja kao Nadal, koji hrabro prolazi kroz svoje povrede bez puno buke umesto da ih koristi za igranje psiholoških igrica sa svojim protivnikom. Đoković nikada neće biti popularan kao jedan od njih. Možete li da zamislite da su Nadal ili Federer osvojili deset titula u Melburn Parku? Njihova statua bi već bila izlivena i otkrivena. Umesto toga, Đoković se svađa sa publikom kao da je to školsko dvorište, tražeći da se pijani navijači izbace. Ne poštuju ga, a on ne poštuje njih.

Foto: reuters

 

Ali, jasno je i Australijancu da nema ko da zaustavi Novaka Đokovića.

- To ne znači da ne bismo trebali da poštujemo njegov rekord. Odigra li još dve ili tri godine i ode dalje od Nadala, rasprava o GOAT-u je gotova. Heroj je dobar onoliko koliko je dobar njegov negativac, ali Đoković je negativac kojem ponestaje heroja. Ako ne može ostareli Nadal, ko će ga zaustaviti? -  pita se australijski novinar.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59