• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.03.2023

16:01

TEŠKI DANI SU POŠLI! LEGENDARNA TENISERKA O BORBI SA RAKOM: Ušla sam u režim tenisa, to što sam bila šampion i sportista mi je pomoglo!

reuters

Tenis

TEŠKI DANI SU POŠLI! LEGENDARNA TENISERKA O BORBI SA RAKOM: Ušla sam u režim tenisa, to što sam bila šampion i sportista mi je pomoglo!

Podeli vest

Legendarna teniserka Martina Navratilova (66) izjavila je da je povratkom u “teniski režim” i koristeći odlučnost koju je pokazala kao jedna od najvećih igračica, pobedila rak, ali i shvatila da je vreme da odustane od nade da će usvojiti dete.

Ona je u intervjuu za Sandej tajms govorila o "totalnoj panici" nakon povratka bolesti, plašeći se da će umreti u roku od godinu dana od raka grla i dojke.

- Ušla sam u režim tenisa, a to što sam bila šampion i sportista prilično je pomoglo. Znala sam da će biti teško, ali nisam znala da će biti toliko teško kao što je bilo - rekla je ona, napominjući da je izgubila oko 7 kilograma, osećaj ukusa, kao i da nije mogla da zeva ili kija.

Navratilova bila u panici

Bivša igračica, koja je 2010. lečena od ranog oblika raka dojke, primetila je da joj je levi limfni čvor povećan neposredno pre Božića.

- Imala sam predosećaj kada sam pitala doktora kakve su mi šanse, a on mi je odgovorio oko 50-50. Bila sam u totalnoj panici tri dana, misleći da možda neću videti sledeći Božić. Definitivno se suočavate licem u lice sa smrtnošću mnogo više kada imate 65 godina u odnosu na 50 ili 55 godina - rekla je Navratilova voditelju Pirsu Morganu.

Foto: reuters

Martina Navratilova pobedila rak

Kako je navela, prošle nedelje lekari su joj saopštili da je ozdravila, tri meseca nakon što je započela hemoterapiju i probnu protonsku terapiju. Takođe joj je uklonjen tumor od 7-8 mm sa desne dojke. Ona je rekla da je imala "tri užasne noći" sve dok joj onkolog nije rekao da ima rak grla izazvan virusom HPV16 "koji je izlečiv i 95 odsto se potpuno oporavlja".

Prokrijumčarila psa u bolnicu 

Navratilova je napomenula da joj je svet tenisa pružio veliku podršku tokom borbe protiv raka.

- Mislim da posao nije završen, ali najgori deo je iza mene, i znam da ću se osećati sve bolje svakim danom - navela je ona.

Navratilova je prokrijumčarila svog psa Lulu, minijaturnog jazavčara, u istu bolnicu u kojoj je godinu dana ranije od raka lečen Kris Evert (68), njen veliki teniski rival. Navratilova je takođe kazala da je planirala da usvoji dete sa suprugom Julijom Lemigovom (50), bivšom mis SSSR-a i da je imala "sindrom praznog gnezda“ nakon što su ćerke Lemigove iz prethodnih veza, Viktorija (21) i Ema (17), napustile svoj dom u Majamiju da bi studirale.

Foto: reuters

 

- Mislim da je usvajanje neko vreme bila lepa misao, ali sam shvatila da nisam više baš mlada, a ne želim da budem baka na igralištu - dodala je Navratilova i rekla da misli da se to neće dogoditi, jer je previše komplikovano i da trenutno nema energije za usvajanje deteta.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija