• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.05.2023

06:29

ŠOKANTNE PROGNOZE LEGENDARNOG TRENERA: Đoković neće osvojiti Rolan Garos, Nadal ide u penziju za 3 meseca!

printscreen

Tenis

ŠOKANTNE PROGNOZE LEGENDARNOG TRENERA: Đoković neće osvojiti Rolan Garos, Nadal ide u penziju za 3 meseca!

Podeli vest

Nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Radmilo Armenulić ne veruje da će Novak Đoković osvojiti Rolan Garos, dok očekuje da Rafael Nadal završi karijeru ove sezone.

Iskusni stručnjak Radmilo Armenulić u izjavi za Informer kaže da je smena generacija očekivana i normalna. Mladi Španac Karlos Alkaraz prvi je favorit za osvajanje Rolan Garosa, dok su iza njega Novak Đoković i Rafael Nadal, ukoliko Španac bude igrao na grend slemu, koji je osvojio 14 puta u karijeri.

Alkaraz osvaja Rolan Garos

Alkaraz ove sezone ima strašan niz na šljaci, trenutno 20:2. Đoković nije fanscinirao ove sezone posle Australijan opena, dok Nadala nismo videli na terenu od Melburna, zbog povrede, pa ne čudi što je većina ubeđanja da će u Parizu trofej podići mladi Španac. I Armenulić daje prednost Karlosu u odnosu na prvog tenisera sveta.

Novak nije u formi

Novak Đoković nije 100 odsto spreman, ali dovoljno da dođe do finala,
Radmilo Armenulić, teniski stručnjak

 

Novak i Nadal su sada veterani. U tim godinama dolazi do povreda, nemaju snagu i brzinu kao ranije, veći je napor. Smena generacija je normalan proces. Dolaze mlađi igrači Karlos Alkaraz, Danil Medvedev, Hubert Hurkač, Stefanos Cicipas, Andrej Rubljov... Novak ima 36 godina, a pogledajte Nadala, ima problem sa povredama, verovatno će ove godine završiti karijeru, za tri ili četiri meseca. Zbog toga mislim da će Rolan Garos osvojiti Karlos Alkaraz ili Stefanos Cicipas. Novak će sigurno igrati još dve ili tri godine. Niko to ne može da zna, osim njega. Kada oseti da mu fali pola metra da stigne loptu, treba da završi karijeru, da se ne bruka, da ga ne jure klinci na terenu- kazao je Radnilo Armenulić za naš portal.

Foto: Starsportphoto

Radmilo Armenulić vidi Novaka na tronu Vimbldona i US opena

Novak jedan od favorit na Rolan Garosu, ali nije prvi, smatra Arnenulić. Objasnio je i zašto. 

- Novaku nedostaje ona brzina i kretanje. Sporiji je, manja je koncentracija. Može on sve da osvoji, uveren sam da će trijumfovati na Vimbldonu i US openu, ali za Pariz nisam siguran. Ipak, može da igra opušteno, nije pod pritiskom. On je već najbolji igrač svih vremena. Ne mora ništa više da osvoji, a biće najbolji

Vimbldon je Novakov

Novak nije ove sezone odigrao mnogo mečeva na šljaci. U Monte Karlu dva meča, kao i na Srpska openu, dok na mestersu u Madridu nije igrao. U Rimu je naš teniser pobedio Argentinca Tomasa Martina Ečeverija (2:0) i Grigora Dimitrova 2:1, dok ga u osmini finala čeka Kameron Nori (utorak, 11.00).

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković na Rolan Garosu juri 23. grend slem u karijeri

- Mislim da Novak nije u punoj formi. U poslednjem meču protiv Grigora Dimitrova izgubio je jedan set, igrao je slabo. Ali, polako se vraća u formu, pokazao je to u odlučujućem setu, kada je bilo najvažnije odigrao je sjajno i taj set dobio je sa 6:1. Nije 100 odsto spreman, ali dovoljno da dođe do finala.

Foto: Tanjug

Veterani, Novak Đoković i Rafael Nadal

Imao je prvi teniser sveta tokom prethodnih turnira problem na povredom lakta, koja je čini se sanirana.

Važno je da je sa laktom sve u redu, vidim da ga još bandažira povremeno. To znači da ima neki mali problem, ali može da igra, što je najbitnije. Očekujem da će da dobije naredni meč protiv Norija. Idemo dalje. Mada, ima mnogo igrača koji mogu da ga iznenade... Videćemo!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MAESTRO

pre 11 meseci

i ja mislim da nece ni Rim ni Roland Garos nesto mu nelezi ove godine igra na zemlji naravno u svakom slucaju mu zelim pobede

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija