• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.05.2023

13:05

STREPNJA, NERVOZA... ALARM JE UPALJEN! Da li će KRAH u Rimu PROBUDITI ZVER?

reuters

Tenis

STREPNJA, NERVOZA... ALARM JE UPALJEN! Da li će KRAH u Rimu PROBUDITI ZVER?

Podeli vest

Novak Đoković odigrao je samo osam mečeva na šljaci pred Rolan Garos (22. maj - 11. jun) ključni cilj u 2023. godini. Nije to situacija sa kojom se prvi teniser sveta često susretao tokom karijere pred grend slem u Parizu, pa je pitanje ima li razloga za paniku.

Prvi put posle 19 godina u Rimu u finalu neće biti Đoković ili Nadal. To je zaista neverovatan niz, koji je ove godine konačno prekinut. Nova generacija više ne preti, polako preuzima primat. Holge Rune je to potvrdio pošto je u dva seta pobedio prvog tenisera sveta u četvrtfinalu mastersa u Rimu.

Rolan Garos je glavni cilj

Naslov

Šta mi je još potrebno za Pariz? Ništa. Da treniram i da se spremim za najvažniji turnir na šljaci,
Novak Đoković, prvi teniser sveta

Ključni ciljevi unazad dve godine za Novaka su grend slemovi, tako je i ove sezone, ali niko ne može da bude miran pošto Nole stiže u Pariz i juri rekordni 23. grend slem sa skorom 5:3 na šljaci. Odigrao je dva meča u Monte Karlu i Srpska openu, Madrid je proskočio, dok je eliminisan u borbi za polufinale Rima. Đoković tri turnira na šljaci nije uspeo da prođe četvrtfinale. Činjeca koja upozorava! Da li je potrebno upaliti alarm ili nema razloga za brigu?

Na generalnoj probi uoči Rolan Garosa Novak Đoković je bio potpuno van ritma. Nije uspeo da koncentraciju i visok nivo igre održi na maskimalnom nivou, videli smo previše uspona i padova, grešaka, a tu je i povreda lakta zbog koje i nije bio 100 odsto spreman. Komentari da nije želeo pobedu, da mu nedostaje žara, entuzijazma, definitivno ne piju vodu. Znamo kakav je Novak kada mu je svejedno, protiv Runea nismo videli Đokovića koga je baš briga da li će pobediti ili izgubiti. Negativne reakcije tokom meča, posebno na račun svog tima, pokazale su koliko mu je bilo stalo da se vrati u meč i nekako pronađe put do pobede. 

Anketa

Foto: reuters

Novak Đoković ima samo tri pobede na šljaci ove sezone

Rune jeste impresivan, pokazao je da je budućnost tenisa, ali nije imao pravi otpor s druge strane mreže. Novak nije ličio na onog tenisera koji je dominantno osvojio Australijan open na početku godine. Kretanje loše, fizički nije na optimalnom nivou, što ne čudi, jer mu je ovo bio tek osmi meč na šljaci, pitanje je koliko je mogao da trenira s obzirom na probleme sa laktom.  Novak je uvek bio taj koji  trčao i vraćao loptice, igrao strogu defanzivu, on je poput zida, tako izluđuje protivnike. Pa i Rafael Nadal i Rodžer Federer su se ubijali kako bi probili taj bedem. Na kraju - ili se umore ili izgube živce, Nole je u svakom slučaju bio pobednik. Sada ga je Rune dobio njegovim oružujem. Đoković ima 36 godina. Nije brz kao nekada, ne može više da trči kao nekada i bez problema, ako je potrebno odigra i 50 udaraca. Mora da skraćuje poene, a "mladi lavovi" znaju da iskoriste svaku šansu koja im se ukaže. 

Novaku ugroženo treće mesto

Karlos Alkaras prestići će srpskog tenisera na ATP listi. Novak Đoković je odbranio 1.000 bodova, a plasmanom među osam najboljih uspeo je da sačuva samo 180, pa će na novom ATP rankingu imati 5995 bodova, 860 manje od španske teniske senzacije.Novak bi mogao da padne i na treće mesto početkom sledeće nedelje.

To će se dogoditi ukoliko Danil Medvedev osvoji titulu u Rimu. Ruski teniser u četvrtfinalu igra protiv najvećeg iznenađenja turnira Nemca Janika Hanfmana, dok bi mu potencijalni rivali u polufinalu bili Stefanos Cicipas ili Borna Ćorić.

O ulogu u Parizu da ne pričamo. U jeku je trka za najboljeg ikada, može da dođe do rekordnog broja grend slemova u istoriji i to "u kući" glavnog rivala i to preko najvećeg protivnika, ako Rafael Nadal bude igrao, i "mladih lavova", koji misle da je sad njihovo vreme, da su staru gardu poslali u penziju... Nije bitno prvo mesto, odavno o njemu Đoković ne misli, taj rekord je nedostižan, osim možda nekom novom Supermenu poput Novaka, ako se pojavi. Ali, upisivanje u knjigu besmtrnosti, 23. grend slem - to je u glavi prvog tenisera sveta.

Foto: Tanjug/AP

Vidimo se u Parizu - Novak Đoković pozdravlja navijače

 

Zna Novak šta mu je činiti!

Nije prvi put u situaciji za koju bi mnogi rekli da je beznadežna. Pogrešili bi! Ono što je Novak prošao od januara 2022. do januara 2023. godine, takav "hor" uvreda, laži, napada, ponižavanja na svakom koraku, bez preterivanja, sve bi slomilo, ne bi mogli da se oporave ni uz pomoć doktora, završili bi karijere... Ali, ne i Novak Đoković! Teniski teren je njegovo igralište, pa poraz od 16 godina mlađeg rivala, deset dana pred Rolan Garos, u Novakovom slučaju, ne znači apsolutno ništa. Ne kažu bez razloga ne diraj lava dok spava. Poraz u Rimu može samo da probudi zver. Tačnije, potaz u Rimu je probudio zver.

Šta mi je još potrebno za Pariz? Ništa. Da treniram i da se spremim za najvažniji turnir na šljaci. Uvek mogu da igram bolje i radujem se radu na više aspekata svoje igre i svog tela. Cilj je da se dovedem na 100 odsto svoje igre i svoje fizičke spreme. Videćemo kako će onda ići - rekao je Novak Đoković posle eliminacije u Parizu. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Krivi

pre 11 meseci

Nekad bila zver. Danas samo kanta za nabijanje. U pravu je Dodik...ciganija.

Murto

pre 11 meseci

A što se zamarate.Zar ne verujete vidovitoj Mirni koja isto ko Vas je podguzna žlezda .Sama je rekla da Đoković ispada na Rolan Garosu

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija