• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.05.2023

13:35 >> 15:17

MEKINRO ZAGRMEO: Đokovića ne poštuju koliko zaslužuje!

reuters

Tenis

MEKINRO ZAGRMEO: Đokovića ne poštuju koliko zaslužuje!

Podeli vest

Legendarni Džon Mekinro govorio je o aktuelnim temama pred početak Rolan Garosa, a dotkao se i srpskog asa Novaka Đokovića.

Kao bomba je odjeknula vest da je Rafael Nadal, koji je osvojio 14 trofeja u Parizu, odlučio da se povuče sa grend slema pošto se nije oporavio od povrede.

Kada je bio tamo, o njemu se pričalo samo kao o favoritu. Sada ima osam onih koji mogu da pobede. Tačno je da je Đoković slavio dva puta. U idealnom slučaju, Rafa bi igrao na visokom nivou i neko je morao da pokaže da je bolji od njega u takvim okolnostima. To je ono što su ljudi želeli da vide. Ne bih se usudio da kažem da neće moći ponovo da pobedi na Rolan Garosu posle svega što je tamo uradio. Sve dok igrate, imate mogućnost. Podseća me na Lebrona Džejmsa, koji nastavlja da pokazuje da je sjajan igrač, ali na kraju utakmice sve to počinje da ga košta. Previše je očekivanja od njega, već ima godina. To će se desiti i Nadalu, od njega se uvek očekuje najviše. Da vidimo šta će biti, sledeće godine puni 38 godina - rekao je Mekinro za špansku "Marku".

Foto: reuters

 

Mnogi se pitaju da li će Đokoviću biti lakše u odsustvu Nadala.

- Mislim da će se i on suočiti sa tim na isti način, znajući da ima mnogo više tenisera koji mogu da osvoje trofej. Imaće rivale poput Alkaraza, Runea… Medvedev igra dobro, pobedio je u Rimu. Važan će biti i žreb. Valjda Novak neće biti u Alkarazovoj polovini. Sve je zanimljivije zbog činjenice da Medvedev stiže kao broj dva. Novakov  izazov je da bude najbolji u istoriji i osvoji više grend slem titula nego bilo ko drugi. On je izgleda jedini koji je spreman da obori još rekorda. U poslednjih godinu i po dana je imao i lepih i komplikovanih trenutaka.

Foto: reuters

 

Ipak, za Mekinroa glavni favorit je prvi teniser sveta, Karlos Alkaraz.

- Alkaraz prvi, pa Đoković. Na kraju smo jedne ere i dolaze drugi igrači poput Karlosa, Runea. Španac je pokazao da je spreman, ostali iz mlađe generacije još uvek nisu! Alkaraz je nov, taj koji je doneo svežinu, naelektrisan tenis. Ima takvu ličnost da svi žele da pobedi. Ima 20 godina i već je postao ambasador našeg sporta. Đokoviću nije ukazano poštovanje koje zaslužuje. Možete biti saglasni ili ne - zaključio je Mekinro uoči žreba koji je u četvrtak, a turnir startuje u nedelju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17