• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.06.2023

14:00 >> 18:21

DVA SETA MUKE, A ONDA LAGANICA! Đoković odjavio i Španca u Parizu uz kidanje nerava, PSOVANJA PUBLIKE I URLANJA NA IVANIŠEVIĆA! (VIDEO+FOTO)

Tanjug/AP

Tenis

DVA SETA MUKE, A ONDA LAGANICA! Đoković odjavio i Španca u Parizu uz kidanje nerava, PSOVANJA PUBLIKE I URLANJA NA IVANIŠEVIĆA! (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Španca Alehandra Davidoviča Fokinu u trećem kolu Rolan Garosa 3:0 (7:6/4/, 7:6/5/, 6:2)

Đoković je treći teniser sveta, dok je Davidovič Fokina 34. na ATP listi.

NOVAK ĐOKOVIĆ - ALEHANDRO DAVIDOVIČ FOKINA 3:0 (7:6/4/, 7:6/5/, 6:2)

Ovo je srpskom i španskom teniseru bio četvrti međusobni duel u karijeri, a Đoković od danas vodi 3:1 u pobedama.

Novak se danas revanširao rivalu za poraz u poslednjem susretu koji su odigrali na Mastersu u Monte Karlu koji je pripao Davidoviču Fokini 6:3, 6:7, 6:1.

Rival Đokoviću u osmini finala biće pobednik meča između Poljaka Huberta Hurkača i Peruanca Huana Pabla Variljasa.

TOK MEČA:

6:2 - Lako je Novak završio meč sa grogiranim protivnikom. Brejk je bio šlag na tortu. 

5:2 - Novak stiže na korak od pobede i plasmana u četvrto kolo Rolan Garosa. 

4:2 - Ostaje Davidovič Fokina u životu, ovo je njegov gem.

 

 

4:1 - Brzo je Novak stigao do 40:0, smanjio je Fokina, nova greška Đokovića... Neverovtno stvarno, od tri gem lopte do đusa. Nezgodno je pao Španac, kad je ustao počeo je da šepa, Novak je prišao doneo mu peškir. Lep gest našeg tenisera. Prednost, pa konačno osvajanje gema. Đoković ponovo viče na trenera Ivaniševića.

Foto: Tanjug/AP

 

3:1 - Potpuno je razbijen Davidovič Fokina, servira, a Novak ima 0:30. Smanjuje Alehandro. Dobar, jak servis, Đoković šalje loptu u aut. Izjednačenje. Preokret pravi Španac, ali ne da se Nole, đus. Prednost Đoković, brejk lopta. Ponovo đus, pa prednost ide na drugu stranu. Gem za protivnika.

3:0 - Novak je izgleda konačno slomio Fokinu, posle brejka ima dve gem lopte da potvrdi brejk. Smanjuje Španac, ali Đoković stiže do gema. Ovo je sad već ubedljiva prednost.

2:0 - Potpuni pad Alehandra Davidoviča Fokine, sa nulom dolazi do brejka Novak Đoković sada je blizu trijumfa.

1:0 - Pre samog početka gema, Novak Đoković je zatražio medicinski tajm-aut, zbog toga je publika negodovala, a Srbin im je uzvratio aplauzom i osmehom. Nakon toga se vratio na teren i uspešno dobio gem na svoj servis.

Foto: Tanjug/AP

 

TAJ-BREJK

7:5 - Fokina osvaja prvi poen. Moćan sevis Đokovića donosi mu 1:1. Dobro je, posle duže razmene, Davidovič Fokina šalje loptu u aut 2:1. Ovo boli Španca. Sigurno. Posle riterna rival pogađa mrežu. Mini brejk 3:1. Nova greška, bolna grimasa na licu Fokine 4:1. Ne da se Španac, jedva ide, teško mu je, ali pogađa ugao terena - 4:2. Ponovo je skratio loptu španski teniser za 4:3, a onda dobio bitku na mreži 4:4. Strašan servis za 5:4, kakav preokret. Sreća! Posle nove razmene sa osnovne linije španski teniser šalje loptu van terena 5:5. kakav poen, strašan poen! I koji već put, dug reli, Novak je čistio linije, a Fokina pogrešio i poslao loptu u aut. Set lopta, koju odmah koristi Đoković za 7:5.

DRUGI SET

6:6 - Servira Nole, sada je 15:15. Proklizava Đoković, a poen ide protivniku 15:30. Pa konačnoooo, slomio je nezgodnog Španca Šoković posle jakog riterna 30:40. Set lopta za Fokinu. Spasava glavu Nole, đus. Prednost za Đoković iiiii - idemo u novi taj-brejk.

Foto: Tanjug/AP

5:6 - Servira Fokina Davidović i ima 30:15. Kakva greška, novi poklon Fokine 30:30. Auuut! Španac u šoku. Brejk lopta sad za srpskog tenisera. Velika šteta, greši Đoković 40:40. Prednost za protivnika. Zasekao je loptu Fokina, stigao Novak, vratio loptu u polje rivala, uzvratio Španac, a onda Novak na mreži iz voleja gađa mrežu. Serviraće Nole za ostanak u setu.

5:5 - Neverovan set, Nole servira za set, a Fokina ima 0:30. Vetar ubija. Tri brejk lopte ima rival. Kratka lopta se pokazala kao dobar recept za poen... Neverovatno, brejk Španca sa nulom.

5:4 - Brejk! Španac je nervozan, neko je na tribinama šetao tokom poena. Bilo je to nakon poena kojim je Đoković došao do brejk lopte, a odmah je srpski teniser i osvojio gem.

4:4 - Novak ekspresno dobija gem.

Foto: EPA-EFE/TERESA SUAREZ

3:4 - Lako Španac dolazi do novog gema. Neverovatan set, pun preokreta. Idemo dalje!

3:3 - Neverovatan gem. Prvo Novak stiže do prednosti, koju duplira,pa onda okej može i on da pogreši, čovek je od krvi i mesa, smanjuje Španac 15:30. Fokina stiže i do izjednačenja. Nole je stao. Nova dupla greška, za brejk loptu. I pravi rival ribrejk.

3:2 - Evo starog dobrog Novaka na terenu. Brzinom vetra koji duva kao lud na "Šatrijeu" stiže do tri brejk lopte, otso je Fokina bez snage, ali uspeva da smanji. Međutim to je sve što je uradio u ovom gem, jer Šoković je neumoljiv. Novi brejk. 

 

 

2:2 - Servira Novak. Izjednačen gem. Nole stiže do 30:15. Evo i gem lopte, a evo i izjednačenja

1:2 - Uhvatio je ritam Španac, odlično servira, brzo stiže do 40:15. Međutim, Novak prvo smanjuje, a onda stiže do đusa. Ajmo, Nole - čuje se sa tribina. Aut, pa too, dobro je, sad Đoković ima brejk loptu. Evo novog auta, srpski as pravi ribrejk.

0:2 - Novak je na servisu, izjednačen gem 30:30. Dobar napad Fokine i evo brejk šanse za španskog tenisera. Dupla servi greška, kojom novak gubi servis, brejk protivnika. A kako je samo počeo ovaj set sa 0:30... Neverovatno.

Foto: EPA-EFE/TERESA SUAREZ

0:1 - Posle malo duže pauze nastavljen je meč. Servira Fokina i očigledno da je izgubljeni brejk uticao na Španca. Novak ima dve brejk lopte. Prvu ne koristi. Srećan je Španac koliko je težak. Mreža mu je saveznik. Đus, pa prednost za rivala. Hoče novak brejk, novi đus, pa nova prednost za protivnika, koji ipak stiže do prvog gema u drugom setu.

PRVI SET

TAJ-BREJK

7:6 - Smeč Fokine za vođstvo 1:0. Neverovatan poen, Španac bi dobio ovaj poen protiv bilo koga, ali ne i Novaka. Lob Đokovića vraća rival, usledila je razmena, a onda srpski as matira Alehandra 1:1. Novi poen za protivnika 1:2. Šta su vraćali sve i jedan i drugi u ovom reliju, a onda mini brejk. Nole pogađa mrežu 1:3. Dobro je, izlazi Đoković na mrežu i osvaja poen 2:3. Važan poen. Tako jeeeeee! Šetao je protivnika levo-desno i vratio mini brejk 3:3. Novak sprintom stigao do mreže, a onda iz zgloba pogodio liniju. tri poena zaredom Đokovića 4:3. Preforsirao je poen Španac odlepio se Nole 5:3.Ufffff, kakav viner španskog tenisera, novi grom udarac 5:4. Greši Fokina Davidovič 6:4, Novak ima dve set lopte. Ma tako je breeeee! Nemilosrdni Novak posle 83 minuta osvaja prvi set 7:4. 

6:6 - Dobro jee, prvi poen za Novaka na možda i odlučujući gem u prvom setu. Uh, ide lopta u aut 15:15. To, Srbijeeeee! Nije očekivao Fiokina da će Nole tako brzo da mu vrati servis i pogrešio je. Ide Đoković do dve brejk lopte. Prvu "skida" Španac posle uspešnog drop šota. Aut! Idemo u taj-brejk!

5:6 - Stiže Španac do 0:15 na servis Đokovića. Dupla servis greška jaooo 0:30. Odlično, posle odličnog servisa lopta ide u aut 15:30. Razmenu sa osnovne linije Španac je hteo da prekine izlaskom na mrežu i greši, izjednačenje. Ipak Fokina stiže do brejk lopte. I osvaja gem Španac - BREJK! 

Foto: Tanjug/AP

 

5:5 - Fokina na servisu stiže do 15:0. Već ima dvostruku prednost. Odgovara Nole i smanjuje. Lopta ide u aut. Izjednačenje. Nole na dva poena od seta. Fokina prvi stiže do gem lopte, ali ne da se Novak - đus! Neeee, pa gde sad as, prednost za Španca, koji na kraju osvaja gem. 

5:4 - Servira Novak i odmah poen. Ponovo izlaze obojica na mrežu, prvo lob Novaka, a onda lob Fokine, međutim, njegova lopta ide u aut 30:0. Auuuu, Alehadrova lopta čudesno završava na liniji i Đoković u čudu 30:15. Španac upućuje jednu loptu sa visokim lukom od koje nema spasa. Izjednačenje. Poen za Đokovića. To! Gem lopta. Ipak đus, pa prednost za Đokovića. Konačnoooo posle dužeg "relija" naš teniser stiže do gema.

Foto: Tanjug/AP

4:4 - Prednost za Španca, koji je na servisu. Odmah duplira prednost, ali i greši - 30:15. Grom iz reketa, kakav servis rivala, a onda posle smeča Šoković šalje loptu u aut. Novo izjednačenje. Top tenis gledamo na "Šatrijeu".

4:3 - Servira Nole, izjednačenje na startu gema, a onda greši Đoković 15:30. Jak je vetar Novaku leprša majica i to sigurno otežava srpskom asu servisa. Serija linija na obe strane, a onda Fokina šalje loptu u aut. "Đoko, Đoko" odjekuje sa tribina. Poen za Novaka, pa još jedan poklon španskog tenisera.

3:3 - Dobar početak gema za Novaka na servis rivala. Odmah poen 0:15, Kratka lopta, Novak je to stigao, ali pošto je pogodila vrh mreže, usporila je i "namestila" se Fokini. Izjednačenje. Šoković poručuje Špancu: Ajde stigni ovo ako možeš -15:30. Štetaaaaaa, Novak je sve odradio, stigao jednu kratku loptu, stigao i lob, ali ostaje bez daha i šalje loptu u aut. Izjednačenje. Opet izlazak na mrežu obojice, atraktivan start meča, poen za Noleta. Brejk lopta, ajde Noleeeee, vrati brejk! Kakav forhend udara Španac. Đus. Poklon poen za Đokovića. Hvala. Nova brejk lopta, a onda lob španskog tenisera. Nole je mogao samo pogledom da isprati loptu. Đus. Aut! Dobro je. Nastavlja naš teniser sa pritiskom. Treća brejk lopta. Evo brejkaaa, odmah je Đoković odgovorio Špancu na prošli gem.

Foto: Tanjug/AP

 

2:3 - Sad sreća za Fokinu. Ponovo je agresivan, istrčava na mrežu, zove i Novaka, koji se ne snalazi. Vrhunski tenis gledamo. Izjednačuje Đoković. Dužu razmenu udarac sa osnovne linije dobija Španac, lopta na kraju završava na mreži 15:30. Preti Alehandro brejkom, aut, dve brejk lopte. Prvu je spasio Novak, ali ne i drugu. Sve stiže Fokina, kako se samo dobro kreće, brejk!

 

 

2:2 - Servira Španac, Novak stiže do prednosti. Ponovo skraćuje loptu Davidovič Fokina, što mu donosi poen 15:15. Odličan servis 30:15. Proklizao je Novak, to koristi rival i stiže do poena 40:15. Dobar servis, Nole pogađa mrežu.

2:1 - Prednost za Đokovića. Uh, vrh mreže, nema sreće Novak, lopta ide u aut, dupla servis greška, izjednačenje. Mrežu pogađa rival 30:15. Fenomelana poen na mreži Fokine 30:30. Brejk lopta za Španca. Brutalan servis u pravi čas, to Noleeee 40:40. Dobro jee, aut. Prednost za Đokovića. kakav poen protivnika posle drop šota. Stigao je Novak, skratio loptu, ali je Španac i to stigao i izjednačio. Prednost za srpskog asa. Gem za Đokovića, tako jeee.

Foto: Tanjug/AP

1:1 - Novakov rival servira. Aut 15:0. Bravo, Novače, super poen, šetao je Đoković Fokinu i na kraju snažnim udarcem došao do 15:15. Stiže Španac do prednosti. Novi aut, netipičan udarac za Đokovića. Izjednačenje u gemovima.

1:0 - Novak će prvi da servira. Evo prvog poena za srpskog tenisera 15:0. Fokina šalje loptu u aut 30:0. Uzvraća Đoković istom merom 30:15. Jedna duža razmena pripala je Špancu, agresivan je, izašao je rival na mrežu i to mu se isplatilo. Izjednačenje. Sad greši Alehadro, dobro je 40:30. Odličan servis, prvi gem na meču pripada Noletu.

UŽIVO:

15.10 - Oba tenisera su na terenu i počelo je zagrevanje. Meč počinje za nekoliko minuta.

14.53 - Pre Đokovićevog meča Belgijanka Mertens je pobedila Amerikanku Pegulu 6:1, 6:3, a beloruska teniserka Sabalenka i savladala je Ruskinju Rahimovu 6:2, 6:2 i uskoro očekujemo Novaka na šljaci "Šatrijea".

 

14.40 - Na terenu "pršti" kada su na terenu Đoković i Davidovič Fokina. Ovo je jedan duži poen sa Mastersa u Monte Karlu koji je dobio srpski teniser. Bitka do poslednjeg... poena.

 

14.30 - Novak je pred meč odradio i uobičajene vežbe zagrevanja...

Foto: AP/Photo

14.24 - Fokina je u uvodna dva kola eliminisao domaće nade, Artura Fisa i Luku van Aša i nema, kaže, strah od Đokovića.

- Svi znamo ko je Nole. On je teniska legenda i igrati protiv njega je čast. Daću sve od sebe da pobedim koja neće imati veze sa onom u Monte Karlu. Ovde se igra na tri dobijena seta, došao je bez mnogo mečeva, uslovi su drugačiji nego što su bili pre dve godine. Dobro ga poznajem. Gledao sam ga na TV-u. Imam dobar odnos sa njim van terena. Trenirali smo nekoliko puta u Marbelji, dobar sam i sa njegovom ekipom. Kada igraš protiv njega nekoliko puta vidiš da je on na neki način samo još jedan, da možeš da ga pobediš - rekao je Fokina uoči meča.

14.00 - Dobar dan i dobro došli na blog uživo meča Novak Đoković - Alehandro Davidovič Fokina na portalu Informer.rs.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 10 meseci

Kad bi znao šta je taj-brejk i ja bih se nervirao...

Ratko

pre 10 meseci

od kako se odreko Krsta a uzeo gurua propada ,odreci se casnog krsta moze samo los covek.....

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!
Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!

Samo da ovo odlično završimo, a ti gledaj to. Ovo ovde je idealno, sa bosanske strane. Ako do tad ne završiš, onda je rez varijanta, navodi se u preslušanim porukama sa Skaja, koje su juče pročitane u Specijalnom sudu na suđenju Darku Šariću (53) i ostalim optuženima za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokosvića Jokse (52).

23.04.2024

16:25

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija