• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

09.06.2023

18:36

KORAK DO VEČNOSTI! Novaka jedna pobeda deli od zvanja najvećeg ikada!

EPAIMAGES

Tenis

KORAK DO VEČNOSTI! Novaka jedna pobeda deli od zvanja najvećeg ikada!

Podeli vest

Još jedna pobeda i Novak Đoković će po svim mogućnim zvaničnim parametrima postati najbolji teniser svih vremena! Srpski as plasirao se u finale Rolan Garosa pobedivši u petak trenutno prvog igrača na ATP listi Karlos Alkaraza rezultatom 3:1, po setovima 6:3, 5:7, 6:1, 6:1, posle tri sata i 23 minuta igre.

Srpski as imaće priliku da u nedelju u finalu koje počinje u 15 časova stigne do 23 grend slem titule, čime bi se na večnoj listi osamio ispred Rafaela Nadala i postao apsolutni kralj tenisa. Rivala u borbi za treću titulu na Rolan Garosu saznaće večeras posle drugog polufinala u kojem se od 19 časova sastaju Kasper Rud i Aleksander Zverev.

Đoković je danas izašao na teren svestan da igra meč godine i jedan od najvažnijih mečeva u karijeri. Osim neprocenjivog iskustva, silne želje i ekstra motivacije, veliku pomoć imao je u činjenici da se Karlos Alkaraz povredio već početkom trećeg seta.

Pre toga Novak je dobio prvi set tako što je već u trećem gemu napravio brejk i onda ga čuvao sve do samog kraja. Posebno je naporan bio sedmi gem kad je Alkaraz najjače napao u prvom setu, svestan da je taj deo igre predstavljao prekretnicu. Imao je čak tri brejk lopte, ali nijednu nije iskoristio, pa je Novak poveo 5:2 i onda rutinski finiširao posao.

Drugi gem je predstavljao novu rovovsku borbu. Uzimali su dvojica fantastičnih boraca gem za gem, napravili obojica po jedan brejk, a onda je pri rezultatu 5:5 mladi Alkaraz odigrao maestralan gem na Noletov serivs i napravio brejk bez izgubljenog poena. Svoj servis iskoristio je da sa 7:5 dobije set i potpuno se vrati u meč.

Treći set, nažalost, ispostavio se kobnim i već na početku je sve bilo rešeno. Igrao se treći gem )(1:1) kad je Španac proklizao jureći da vrati jednu lopticu... Onda je zastao i ostao dugo da stoji u mestu. Čak je i Novak preskočio mrežu i prišao da mu pomogne, ali mladi teniser je jedva uspevao da se pomeri.

Budući da nije imao pravo na medicinski tajm-aut usred gema, Alkaraz je posegao za jedinim mogućim rešenjem koje su nudila pravila. Svesno je prepustio gem Novaku da bi doktor mogao da uđe na teren da mu pomogne. Pariska publika, koja se ove godine kao nikad pre ogrešila o Đokovića, ponovo je zviždala Novaku iako naš as nije imao nikakvog uticaja na kretanje rezultata u tom trenutku.


Alkaraz nije želeo da preda meč, ali je delovalo da svesno žrtvuje čitav set nadajući se čudu. Kad je Nole poveo 2:1, Španac je odmah pokupio stvari i otišao u svlačionicu na dužu pauzu. Čekalo se da li će Španac po izlasku na teren saopštiti da predaje partiju ili će nastaviti da se bori, a mladi lav iz Madrida je hrabro odabrao drugu opciju.

Trebalo mu je čestitati na tome, jer nije želeo da preda najvažniji meč u karijeri, iako je sve vreme tokom četvrtog seta bilo jasno da Alkaraz nije na maksimumu i da se silno muči.

Novak Đoković imaće priliku da u nedelju ostvari dvostruku korist. Osim što bi pobedom ostao usamljen na čelu večne liste osvajača grend slem trofeja, Novak bi se osvajanjem pariskog "kupa musketara" vratio na prvo mesto ATP liste.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak
Beograd

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak

Najmasovniji međunarodni sportski događaj na ulicama našeg glavnog grada - Beogradski maraton, održava se u nedelju 28. aprila sa već tradicionalnim startom kod Crkve Svetog Marka i ciljem na Terazijama. Beogradski maraton ove godine okupiće rekordnih preko 13.000 učesnika, i to na distancama od 10, 21 i 42 kilometra, a u Beograd dolazi i 2.500 stranaca iz 72 zemlje širom sveta.

27.04.2024

09:14