• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.06.2023

20:34

PROTIV NOVAKA VAM SE ODUZMU NOGE! Karlos Alkaraz o problemima u polufinalu

EPAIMAGES

Tenis

PROTIV NOVAKA VAM SE ODUZMU NOGE! Karlos Alkaraz o problemima u polufinalu

Podeli vest

Svako ko kaže da nije bio nervozan kad je igrao protiv Novaka Đokovića - taj laže, poručuje Karlos Alkaraz posle poraza od srpskog asa u polufinalu Rolan Garosa.

Španac je u meč protiv Đokovića ušao kao prvi reket sveta i sa oreolom favorita, jer su kladionice žestoko potcenile Novaka i dale neočekivano veliku prednost Alkarazu. Dva seta gledali smo bespoštednu borbu u kojoj su obojica tenisera udarala lopticu kao maljem i izvlačili maksimum iz sebe, ali se ispostavilo da je Đoković bolje znao da iskontroliše potrošnju.

Alkaraz je početkom trećeg seta imao jake grčeve i više nije uspeo da se vrati u meč.

- Grčevi su se javili od napetih živaca što igram sa legendom. Novak te tokom čitavog meča gura do krajnjih granica. Ako neko igra protiv Đokovića i kaže da ne oseća tenziju, laže vas. Moram da naučim lekciju za sledeći put. Tenzija je uzela danak posle dva veoma teška seta. Prvo mi se oduzela desna noga, javili su se grčevi, a onda su počeli da se šire po celom telu - istakao je Alkaraz.

Novinari na Rolan Garosu, očigledno slično nastrojeni poput publike koja je sve vreme bila protiv srpskog asa, pitali su Alkaraza da li zamera Novaku što se radovao osvajanju poena iako je bilo evidentno da je mladi as povređen.

- Ne krivim ga ni za šta, niti mu išta zameram. I ja bih na njegovom mestu uradio isto. Ponavljam, mene je skupo koštalo to što mentalno nisam bio spreman da igram protiv takvog igrača. Sada je trenutak da više treniram, a ono što se desilo ostaje u mojoj glavi za sledeće turnire, da učim iz toga. Osvajanje grend slema nikada nije lak posao - rekao je Alkaraz.

 

Foto: EPAIMAGES

Novak je odmah pritrčao povređenom Alkarazu


Očekivalo se da će svetski broj jedan predati meč posle trećeg seta, kad je postalo jasno da ne može da se vrati u prepoznatljiv ritam i da se ne oseća potpuno spremno.

- Rekao sam mom timu da sam sje*an, ali nisam hteo da se povučem. Ne bi bilo fer, ne bih mogao sebe da pogledam u oči. Daleko od toga da sam uživao, moje misli nisu bile lepe, jer sam u četvrtom setu postao svestan da imam jedan posto šansi da pobedim. Ali morao sam da izdržim na terenu do kraja - naglasio je Alkaraz.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 10 meseci

MOMAK JE EKSTRA ALI NIJE NI FIZIČKI NI MENTALNO SPREMAN DA IGRA NA NOVAKOVOM NIVOU.

Brta

pre 10 meseci

Veliko poštovanje za ovog momka. Biće to veliki šampion.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija