• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.07.2023

08:00

Sramota, Vimbldon odbio Đokovića! Maltretiraju ga, samo su im pare važne!

EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Tenis

Sramota, Vimbldon odbio Đokovića! Maltretiraju ga, samo su im pare važne!

Podeli vest

Novak Đoković i Endi Marej predložili su čelnicima Vimbldona da takmičenje na Centralnom terenu počinje pre 14.30, ali je njihov zahtev odbijen i to zbog milionskog ugovora sa BBC.

Sedmostruki šampion Vimbldona je meč osmine finala protiv Huberta Hurkača morao da igra dva dana, počeo je u nedelju, ali je prekinut zbog policijskog časa, pa je nastavljen u ponedeljak, a Srbin je i u utorak morao na teren, kada je pobedio Andreja Rubljova.

Zbog kiše, mraka i policijskog časa u Londonu, često dolazi do pomeranja večernjiih mečeva. Srpski teniser nije dizao preveliku buku zbog tretmana, jer je igrao tri dana u nizu, ali je, ako i Marej, predložio organizatorima da mečevi na Centralnom terenu počinju u 13 časova, a ne u 14.30. Međutim, na Vimbldonu ni da čuju za to.

Pare birnije od tenisera

"Dejli mejl" piše da čelnici Vimbldona nemaju nameru da usvoje predlog Đokovića i Mareja. Razlog leži u činjenici da o terminima mečeva odlučuje Javni servis Bi-Bi-Si. Vimbldon bi morao da plati veliku kompenzaciju ako bi mečevi počinjali sat i po vremena ranije. To je bitnije nego da udovolje i olakšaju život teniserima i teniserkama.

Inače, Vimbldon je start mečeva u 14.30, što je po lokalnom vremenu u 13.30, uveo pre dve godine tokom pandemije korona virusa, što se dopalo TV kućama pošto su tako dobili najbolje mečeve u "prajmtajmu". Kada su se teniseri pobunili i tražili promene, iz organizacije su se pravdali  ugovorom vrednim 70 miliona evra godišnje sa Bi-Bi-Sijem, koji je na snazi sve do 2027. godine.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Zbog toga nije ni razmatran predlog Đokovića i Mareja.

- Vimbldon mora da promeni to pravilo. Znam da je policijski čas teško pomeriti, ali mečevi mogu da počinju bar u 12. Mislio sam da imam bar sat i po vremena pauze, pa su me zvali posle 20 minuta. Morate da budete spremni za svaki scenario, to su stvari koje možet samo da predviđate. U nedelju sam ostao u kompleksu i čekao sam sedam sati da počne. To je previše. Ne može ništa da se predvidi, čim sam video raspored za nedelju znao sam da mogu da budu dugi mečevi pre mog. Znam da Vimbldon poštuje tradiciju i to je nešto što poštujem, ali smatram da ima stvari koje treba da se promene -  kazao je nedavno Novak Đoković, koji u polufinalu Vimbldona igra sa Janikom Sinerom u petak od 14 časova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija