• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.07.2023

10:45

Srbi u tajnom klubu Vimbldona! Oni su članovi "Kluba poslednjih 8"

reuter/insider

Tenis

Srbi u tajnom klubu Vimbldona! Oni su članovi "Kluba poslednjih 8"

Podeli vest

Novak Đoković, Ana Ivanović, Monika Seleš, Nenad Zimonjić i Slobodan Živojinović članovi su ekskluzivnog, tajnog kluba na Vimbldonu.

"Klub poslednjih osam" trenutno čini 679 tenisera i teniserki, a uslov da uđete u ovo elitno društvo jeste da dođete barem do četvrtfinala u singl konkurenciji, polufinala u parovima ili finala u mešovitim parovima. To je propusnica za ceo život, za članove porodice, kao i pristup luksuznom ugostiteljskom apartmanu, doživotna počast za one koji su ispisli istoriju. Nijedan drugi turnir ne tretira igra kao što to Vimbldon radi.

Klub je osnovan 1986. godine, na stogodišnjicu Vimbldona. U njemu su i naši najbolji teniser. Vrata je otvorio Boban Živojinović koji je četvrtfinale takmičenja igrao iste godine kada je klub osnovan, a potom mu se pridružila Monika Seleš, koja je 1990. godine igrala prvo četvrtfinale Vimbldona. Novak Đoković, sedmostruki šampion Vimbldona, kartu za elitno društvo je čekirao još 2007. godine, kada je stigao do polufinala takmičenja, a iste godine je član kluba postala i Ana Ivanović. Nenad Zimonjić je u dva navrata osvojio Vimbldon u dublu, a član "8" postao je 2004. godine. 

Foto: EPA Images

 

 

Članstvo u tajnom klubu je automatsko i doživotno. Korisniku donosi dve besplatne propusnice za celokupno trajanje Vimbldona. Naravno, to nije sve. Članovi dobijaju privatnu ložu,  mogu da uživaju u hrani, piću, u vrhusnkom društvu mogu da gledaju mečeve na televiziji, takođe i da se prijave za mesto na tribinama Centralnog terena i Terena 1. Mogu da igraju na "Tejns Parku", gradskim teniskim terenima koji se koriste za treninge tokom Vimbldona, kao i da igraju golf.
Članovi mogu da traže ulaznice za Vest end gala događaj, koji se održava u drugoj nedelji turnira, tu si i posebne zabave, paneli...Jasno je da nije zanemarljiv plasman u četvtfinale Vimbldona, ne donosi trofej, naravno, ali igrači postaju deo posebnog društva do kraja života.  Svaki dan u 18 časova skupljaju se bivši četvrtfinalisti i razmenjuju najzanimljivije priče, a postoji čak i "happy hour". Najstariji član kluba je Australijanac Nil Frejzer koji ima 90 godina.

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: profimedia

 

 

 

 

Najnoviji član je Kristofer Jubanks, a 27-godišnji Amerikanac je bio oduševljen. 

- Od činjenice da imam doživotno dve besplatne propusnice, pa do toga da mi je na mobilnom telefonu stigla notifikacija sa ESPN sa mojim imenom... Na početku sam mrzeo sezonu na travi, a pogledajte gde sam danas - rekao je Eubanks.

Foto: Tanjug/AP

Kristofer Jubanks

 


Mnogima u svetu tenisa "klub osam" veliki prestiž.  Trener Džuli Nimer, Kristofer Kas priznao je da su upravo taj rezultat jurili prošle godine - četvrtfinale.

- To nam je od početka bio cilj. Veoma je teško naći karte za Vimbldon. Cilj nam je bio da završi u top osam, tako bismo imali mnogo više ulaznica za sledeću godinu. Sada može da pozove više ljud - rekao je Kas, koji je i sam član, bio je polufinalista dubla 2011. godine. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija