• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.09.2023

15:18

Brutalna Serena žestoko prozvala Halep zbog dopinga!

EPAIMAGES

Tenis

Brutalna Serena žestoko prozvala Halep zbog dopinga!

Podeli vest

Bivša američka teniserka Serena Vilijams oglasila se posle četvorogodišnje suspenzije Simone Halep.

Simona Halep suspendovana je zbog dopinga, a moraće da pauzira naredne četiri godine zbog pozitivnog rezultata.

Serena je od Simone izgubila u finalu Vimbldona 2019. Da je tada pobedila, Amerikanka  bi danas imala 24 grend slem trofeja i bila bi, uz Novaka Đokovića, na vrhu najuspešnijih u istoriji tenisa. Te godine protiv Halep jurila je osmu vimbldonsku titulu do koje, na kraju, nije stigla. Posle vesti o dopingu, Serena je porukom na Tviteru sve zbunila.

"Osam je lepši broj", napisala je Serena i žestoko pecnula Rumunku. Amerikanka je na ovaj način dovela u pitanje pobedu Simone Haklep posle otrkića da je ova koristila doping.

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

Halep je tada savladala Serenu 2:0, po setovima 6:2, 6:2, i osvojila svoju drugu grend slem titulu, posle Rolan Garosa godinu dana ranije. 

 

 

 

 

 

Kako je saopštila Agencija, Halep je dostavila uzorak koji je podeljen na A i B uzorke, i u prvom je pronađen je lek roksadustat koji je zabranjen od strane Svetske anti-doping agencije (WADA).

Radi se o leku protiv anemije, koji povećava endogenu proizvodnju eritropoetina i stimuliše proizvodnju hemoglobina i crvenih krvnih zrnaca. To se dogodilo 2022. godine i tenis će moći da igra tek od 2026. godine po zvaničnoj objavi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija