• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.09.2023

13:42

Šamani, rituali, mačevi, halucinogene biljke ne mogu ništa Nejmaru i Brazilcima

printscreen

Fudbal

Šamani, rituali, mačevi, halucinogene biljke ne mogu ništa Nejmaru i Brazilcima

Podeli vest

Peruanski šamani pokušali su da zastave fudbalere Brazila i Nejmara, ali nisu uspeli, njihova reprezentacija poražena je sa 1:0 golom Markinjosa u 90. minutu utakmice u okviru drugog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Pred utakmicu je grupa šamana, tradicionalnih iscelitelja, pozvala "Taita Inti" (Boga sunca) da pomogne njihovim fudbalerima protiv velikog favorita. Na sve načine su pokašali da zaustave Brazilce, ali njima ni više sile ništa ne mogu. Posebno je na meti bio Nejmar, pa se na društvenim mrežama pojavio video kako pokušavaju da “neutrališu moći asa Brazilaca” uoči utakmice.

Vezala su lutku sa Nejmarovim likom iznad njegove slike i pozvali “Boga sunca” da pomogne Peruu u deulu sa petostrukim prvakom sveta.

- Nejmara smo neutralisali tako što smo mu vezali noge. Da ne bude u dobroj formi, da ne može da trči i igra dobro - poručili su peruanski vračevi. Upalilo je, Nejmar nije postigao gol, ali Markinjos jeste.

 

 

 

 

 

To nije sve. Šamani su duvali u školjku dok su obavljali ritual, imali su i poseban oltar sa mačevima, amajlijama, zastavama i fotografijama igrača oba tima. Šaman Valter Alarkon rekao je da je jedan od ciljeva da se prvoj zvezdi Brazila Nejmaru pomuti um kako ne bi mogao da uradi ono što naumi, da postiže golove. Peruanci su koristili i napitke sa ajahuaskom, moćnom halucinogenom biljkom za koju se kaže da otvara vrata duhovnom svetu. 

Što se tičer Nejmarovog učinka nakon što su mu šamari radili o glavi, on je propustio priliku da postigne 80. pogodak za reprezentaciju. Brazilu su dva gola poništena zbog ofsajda, u 17. minutu nije priznat pogodak Rafinji, a potom i Ričarlisonu u 29. minut. Međutim, Nejmar je konačno razbio kletvu, posle kornera je loptu poslao Markinjosu na glavu koji je pogodio za pobedu Brazila 1:0. 

Brazil je tako ostao na vrhu južnoameričkih kvalifikacija, ispred Argentine, koja je takođe slavila protiv Bolivije (3:0).  U drugim utakmicama Venecuela je pobedila 1:0 Paragvaj, Urugvaj je izgubio od Ekvadora 2:1, dok su Čile i Kolumbija remizirali 0:0.

 

Standings provided by Sofascore

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija