• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

27.11.2023

14:00

Zabijaju nož u leđa Novaku, Maljković grmi: Najbolje servis da mu zabrane!

Informer

Tenis

Zabijaju nož u leđa Novaku, Maljković grmi: Najbolje servis da mu zabrane!

Podeli vest

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković stao je u odbranu Novaka Đokovića, kome zapadni mediji pokušavaju da napakuju doping aferu.

Srpski teniser na Dejvis kupu u Španiji morao je da odradi doping test uoči meča sa Kameronom Norijem u četvrtfinalu, što je van svake pameti. Anti-doping agencije uzorke uzimaju posle mečeva, a Novak Đoković nije želeo da ćuti, pa im je sve sasuo u lice.

Đoković se zbog toga našao na udaru zapadnih medija, ali je u zaštitu najboljeg tenisera svih vremena stao Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog kometata Srbije. 

 

- Odavno to traje. To su smešne stvari.  Pokušavaju da njegov ugled, koji nije manji od njegove igračke vrednosti, devalviraju. Ja sam učestovao na sedam fajnal-forova. Uvek je antidoping kontrola rađena na kraju meča. Sećam se da smo neke igrače čekali i dva sata dok ne urade to što treba da urade. Nisam hteo da se ekipa vrati u hotel bez njih. To su toliko banalne i smešne stvari. Hajde onda da mu zabranimo da svi imaju servis, a da on nema. To je ironija, ali je tako - oštar je u izjavi za Informer.ts bio Božidar Maljković.

Maljković je jasno poručio - Olimpijski komitet je uz Đokovića.

- Uvek stajem uz Novaka, mi iz Olimpijskog komiteta. On je naš čovek, naš najbolji sportista, a po meni i najbolji sportista svih vremena. 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Udaraju na Novaka pred olimpijsku godinu, nakon što je najavio juriš na sva četiri grend slema i zlato u Parizu.

- Nisu oni glupi. Nemojte da ih potcenjujemo. Jako su lukavi, strateški dobro potkovani i znaju zašto to rade. Ali, Novak je uvek pobeđivao, sve podlosti, loše termine mečeva i treninga... Pričao sam sa njegovim ocem i sa Novakom šta je sve doživljavao. Da nije tužno, bilo bi jako veselo. Bila bi to hit komedija. Evropski hit. 

 

 

Foto: AP PHOTO

 

 

Predsednik OKS kaže da ni niskim udarcima neće moći da zaustave prvog tenisera sveta.

- Slabi su oni da mu naude. On je veliki šampion. Mi iz košarke volimo Džordana, ja prvi. Pratim ga od početka, pa do danas kad je u penziji, pričao sam sa njim. On je iza sebe imao kompaniju Fejm, Dejvida Folka, koji ga je zastupa celu karijeru, bili su snažni kao predsedsednik države, imao je Najk, posebnu liniju ... Novak nije imao nikoga. Napravio je sve zahvaljujući svom velikom talentu, ocu i majci, koji su ga napravili tako čvrstog i braći koji su uvek tu. Sam protiv svih, ali će pobediti - jasan je Božidar Maljković.

 Naši teniseri su na megdan Britancima izašli na teren uz pesmu Danice Crnogorčević "Veseli se, srpski rode". To je silno zabolelo dežurne pljuvače. 

- Kome smeta pesma  "Veseli se, srpski rode"? Kome? Taj kome smeta da li razume srpski jezik, da vidi da nema ništa što odudara od etičkih normi. Moja ćerka je dva puta bila prvak Evrope i pevali su neke naše pesme, nisu filipinske. Sve sam rekao.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija