• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.01.2024

12:00

Kalkulacije! Evo šta Novak mora da uradi da bi ostao prvi na svetu

Reuters

Tenis

Kalkulacije! Evo šta Novak mora da uradi da bi ostao prvi na svetu

Podeli vest

Novak Đoković je počeo 408. nedelju na prvom mestu na ATP listi, ali bi bez trona mogao da ostane nakon Australijan opena.

Pregrmeo je prvo kolo najbolji teniser sveta, posle borbe od četiri sata savladao je Dina Prižmića (3:1), dok će u drugom kolu igrati protiv Alekseja  Popirina.

Srpski teniser je prvi na ATP listi sa 11.055 poena i brani trofej osvojen prošle godine u Melburnu, kao i 2.000 bodova. Sa trona mogu da ga skinu Karlos Alkaraz, koji ima 8.855 bodova i Danil Medvedev, koji je sakupio 7.555 poena. 

Dok Novak ne može da osvoji nove poene, Alkaraz prošle sezone nije igrao u Melburnu i svaka pobeda za njega znači i profit što se tiče poena. Što se Rusa tiče, on je eliminisan u trećem kolu, pa brani samo 90 bodova, tako da je i on u sjajnoj poziciji. Novak trenutno beži Alkarazu 2.200 poena, a Medvedevu 3.500. Zadržaće prvu poziciju, bez obzira na rezultat u Melburnu ako se Španac ne plasira u četvrtfinale, a Medvedev ne bude šampion. Primera radi, ako bi Novak ispao u drugom kolu, što je malo verovatno, ostao bi bez 1.955 poena, pa bi imao 9.100, Alkaraz bi plasmanom u četvrtfinale zaradio 360, pa bi imao 9.215, dok bi Danil u slučaju osvajanja trofeja stigao do 9.465 bodova, pa bi nadmašio našeg asa.

Foto: Tanjug/AP

Danil Medvedev

 

 

Ako bi Novak ispao u polufinalu imao bi 9.775 bodova, ostao bi prvi na svetu u slučaju i da Karlitos takmičenje završi u istoj fazi slema, jer bi Španac u tom slučaju imao 9.575 poena. Ali, ako bi naš teniser stao u polufinalu, a Španac dobio šansu da se bori za trofej i bez njega bi skinuo Đokovića sa trona jer bi imao 10.055 bodova. 

U slučaju da se Alkaraz domogne četvrtfinala, koje donosi 360 bodova, imao bi 9.215, pa bi Novak morao da igra barem u osmini finala takmičenja u Melburnu kako bi zadržao prvu poziciji, jer bi u tom slučaju imao 9.235 bodova. Ali, mogao bi tada da ga pretekne Medvedev ako bi osvojio trofej. Takođe, Rusu ni titula ne garantuje prvu poziciju ako se Novak i Karlos domognu polufinala Australijan opena. Medvede bi u tom slučaju imao 9.465 bodova, Nole 9755, a Krlitos  9.575.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 80 odsto obrađenih mesta podršku 413.598 glasača, a Pendarovski 186.954 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija