• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

04.06.2024

08:35

Federer gleda i ne veruje! Đoković mu je uzeo i ovaj rekord

tanjug/ap

Tenis

Federer gleda i ne veruje! Đoković mu je uzeo i ovaj rekord

Podeli vest

Novak Đoković je plasmanom u četvrfinale Rolan Garosa srušio dva rekorda Rodžera Federera.

Najbolji svih vremena eliminisao je Fransiska Serundoloa 27. teniser sveta, od kog je bio bolji 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3.

Ovaj trijumf doneo mu je još jedan večni rekord! Nole je stigao do jubilarne 370. pobede na grend slemovima, turnirima velike četvorke, dok mu penzionisani Švajcarac Rodžer Federer sada gleda u leđa sa 369.

To nije sve. Postao je teniser sa najviše učešća u četvrtfinalima grend slemova i trenutno ih ima 59, dok je Švajcarac iza njega sa 58. Đoković sada ima najviše slemova 24, najviše grend slem finala -36, najviše polufinala največih turnirua 48 i najviše slem četvrtfinala  - 59. Zato je najveći! Rekordi su jedan od njegovih motiva što i dalje igra tenis, jer je davno "prešao igricu".

Foto: EPA

Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer

 

- To mi je prvi rekord danas. Lepo je, naravno da godi kada čuješ da si postavio, oborio neki novi rekord. Odavno sam krenuo istoriju da pišem. Na to sam usresređen i ne ustručavam se da kažem da me rekordi i pisanje novih stranica istorije, da je to nešto što želim i da me to motiviše - rekao je Đoković.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Srbi piju više piva nego mleka! Ali, ne znaju razliku između bezbednog i kvalitetnog
Društvo

Srbi piju više piva nego mleka! Ali, ne znaju razliku između bezbednog i kvalitetnog

Od početka godine, prema evidenciji baze NEPRO, sa rafova u radnjama povučeno je više od 80 artikala. Profesorka fizičke hemije Svetlana Stanišić kaže za RTS da povlačenje proizvoda ukazuje da funkcioniše sistem kontrole i ističe da ono što je bezbedno ne mora da znači da je dobro. Portošači imaju pravo na povraćaj novca ako se neki proizvod proglasi nebezbednim, račun nije neophodan, rekla je Vesna Perinčić iz Republičke unije potrošača.

28.09.2024

10:38

Deca nam imaju odnose pre 12. godine! Ovo je rešenje - izjava stručnjaka šokirala roditelje
Društvo

Deca nam imaju odnose pre 12. godine! Ovo je rešenje - izjava stručnjaka šokirala roditelje

Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" starosna granica za stupanje u seksualne odnose kod adolescenta značajno je opala. Prema istraživanju Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", 16,9% učenika prvog razreda srednjih škola već je imalo seksualne odnose, a alarmantnih 22,6% njih imalo je svoje prvo seksualno iskustvo pre 12. godine!

28.09.2024

09:55

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija