• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

25.08.2024

11:22

Misteriozna izjava Alkaraza o Sineru i doping aferi: Šta se desilo iza zavese?

EPAIMAGES

Tenis

Misteriozna izjava Alkaraza o Sineru i doping aferi: Šta se desilo iza zavese?

Podeli vest

Španski teniser Karlos Alkaraz (21) dao je poprilično misterioznu izjavu vezanu za doping aferu u kojoj se našao Janik Siner (23). Osvajač Vimbldona očigledno nije stao na stranu kolege iz Italije, pošto smatra da u čitavom slučaju postoje određene stvari u koje javnost nije upućena.

Siner je tokom marta bio dvaput pozitivan na doping, ali to je tek prošle nedelje ugledalo svetlost dana. Mnogi su stava da je trebalo da dobije žestoku kaznu i da bude suspendovan. Međutim, Italijan je i dalje na ATP turu i boriće se za trofej na četvrtom grend slemu u sezoni, Ju-Es openu.

Prvi teniser sveta u delu žreba je gde je i Karlos Alkaraz i njihov duel moguć je u polufinalu. Novinari u Americi želeli su da čuju Alkarazovo mišljenje o celom slučaju, a Španac očigledno nije stao na stranu velikog rivala.

Kako i sam ističe, mnogo je tu nerazjašnjenih stvari.

- Verujem da se iza zavese dogodilo nešto što mnogi ne znaju, uključujući i mene. Veoma je teško pričati o ovome. On je bio pozitivan, ali mora da postoji razlog zbog kojeg su ga pustili da nastavi da igra, a da o tome mi nismo obavešteni - kaže Alkaraz za španske medije.

Foto: Reuters

Karlos Alkaraz

 

Prethodno je na engleskom jeziku poručio da veruje u "čistotu sporta", mada je i sam na početku izlaganja izjavio da na engleskom teže može da kaže sve ono što misli. Na kraju je zaključio da je Siner oslobođen optužbi i da je najvažnije to što će igrati na predstojećem grend slemu u Njujorku.

- Oslobođen je svega, tako da, na kraju krajeva, imamo Janika na turniru - zaključio je Alkaraz.

Siner je, podsetimo, juče saopštio da je otpustio dva člana svog stručnog štaba zbog doping skandala, a mediji prenose da je pitanje momenta kada će ozvaničiti saradnju sa doskorašnjim trenerom Novaka Đokovića, Markom Panikijem.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Licemerno da ne može gore! Skandal u Americi: Novaka su zbog ovoga brutalno proterali, a anonimusu sve oprostili (VIDEO)
Tenis

Licemerno da ne može gore! Skandal u Americi: Novaka su zbog ovoga brutalno proterali, a anonimusu sve oprostili (VIDEO)

Skandal i strašno licemerje u Americi! Američki teniser Aleks Mikelsen (19) napravio je haos tokom finala turnira u Vinston Sejlemu, pošto je u naletu besa reketom deganžirao lopticu u publiku i tom prilikom udario jednog od navijača! Da stvar bude još gora, organizatori ga nisu izbacili sa turnira već su mu dozvolili da igra, iako su pre nekoliko godina zbog daleko lakšeg prekršaja Srbina Novaka Đokovića brutalno proterali sa Ju-Es opena!

25.08.2024

08:39

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Svet na nogama! UN pozvale na dijalog Libana i Izraela!
Planeta

Svet na nogama! UN pozvale na dijalog Libana i Izraela!

Kancelarija specijalnog koordinatora UN za Liban (UNSCOL) i Privremene snage UN u Libanu (UNIFIL) ocenile su današnja dešavanja na libansko-izraelskoj granici kao zabrinjavajuća i pozvali sve strane da obustave vatru i uzdrže se od dalje eskalacije.

25.08.2024

12:50

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija