• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

12.09.2024

07:50

Dominacija najboljeg svih vremena! Novak Đoković u ovom parametru ispred tri najbliža rivala zajedno! (FOTO)

Reuters

Tenis

Dominacija najboljeg svih vremena! Novak Đoković u ovom parametru ispred tri najbliža rivala zajedno! (FOTO)

Podeli vest

Novak Đoković, već odavno priznat kao najveći teniser u istoriji, nastavlja da impresionira neverovatnim statistikama koje dodatno potvrđuju njegovu dominaciju.

Dok se trka za najboljeg svih vremena (GOAT) polako privodi kraju, sa Đokovićem na vrhu u gotovo svim važnim parametrima, jedan podatak posebno ističe njegovu nadmoć nad svim aktivnim igračima – broj osvojenih titula na tvrdoj podlozi.

Srpski teniski as je tokom svoje impresivne karijere osvojio čak 71 trofej na ovoj podlozi, što je tri više nego što imaju njegova 13 najbliža rivala ZAJEDNO!

 

 

Na drugom mestu se nalazi Rafael Nadal sa 25 titula, dok Danil Medvedev zauzima treću poziciju sa 18 osvojenih turnira. Marin Čilić je četvrti sa 15 trofeja, dok se Aleksander Zverev i Janik Siner nalaze na deobi petog mesta sa po 14 osvojenih titula.

Kada se sabere broj trofeja drugoplasiranog Nadala, Medvedeva, Čilića, Zvereva i Sinera, dolazi se do ukupno 86 titula, što je samo jednu više nego što je Đoković sam osvojio na tvrdoj podlozi!

Foto: printscreen/wikipedia

Poređenje uspeha Đokovića, Nadala i Federera

Ova impozantna statistika dodatno osvetljava Novakovu dominaciju, ne samo u odnosu na najveće rivale iz prošlosti, već i u odnosu na čitavu generaciju aktivnih igrača. Dokazuje da je Novak Đoković i dalje neprikosnoven na najbržim podlogama i da njegova vladavina na ATP turu nije ni blizu kraja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Umrla Katerina Valente
Showbiz

Umrla Katerina Valente

Pevačica Katerina Valente preminula je 9. septembra u svojoj 93. godini, navedeno je na njenoj Fejsbuk stranici.

12.09.2024

09:45

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

A za Maru - zlatnik! Najbolja je u svojoj klasi!
Srbija

A za Maru - zlatnik! Najbolja je u svojoj klasi!

Apsolutni šampion 57. Međunardnog poljoprivrednog sajma u Svilajncu je krava muzara Mara! Mara je ljubimica Aleksandra Jeremića iz sela Vojska, a u konkurenciji 70 grla simentalske rase goveda bila je najbolja!

11.09.2024

18:35