• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

12.10.2024

13:04

Prve reči Sinera nakon izborenog finala: Morao sam da pazim, igrao sam najbolje što mogu!

profimedia

Tenis

Prve reči Sinera nakon izborenog finala: Morao sam da pazim, igrao sam najbolje što mogu!

Podeli vest

Bilo je jako neizvesno do samog kraja meča, morao sam da budem veoma oprezan. Igrao sam najbolje što mogu, poručio je italijanski teniser Janik Siner (24).

Najbolji teniser na svetu je u polufinalu mastersa u Šangaju savladao Čeha Tomaša Mahača u dva seta rezultatom - 2:0 (6:4, 7:5), i tako zakazao finale sa boljim iz duela Novak Đoković/Tejlor Fric, koji je na programu od 13 časova (Sport klub 1).

Iako se u prvi mah činilo da će Italijan danas odraditi nešto intenzivniji trening, Mahač je propisno namučio prvog igrača na planeti, za nešto više od sat ipo vremena igre.

- Morao sam da budem jako oprezan, riternirao je agresivno i igrao veoma brzo. Morao sam da ostanem u svakom poenu. Bilo je jako neizvesno do samog kraja meča. Igrao sam najbolje što mogu, srećan sam zbog novog finala - započeo je Siner.

Foto: profimedia

 

Upitali su mediji mladog Italijana i na kom mastersu se osećao najbolje - Majamiju, Sinsinatiju ili Šangaju?

- Teško je reći, osećam da sam u Majamiju igrao dobro. Te nedelje sam bio sjajan. U Sinsinatiju je bilo malo drugačije, zbog uslova, vetrovito je, teško je igrati tamo. To je bila psihološka nedelja. I ovde je, zato moram da ostanem miran. Neće svaki dan biti isti. Trudim se da odigram najbolje svaki naredni meč i da nađem rešenje. Nadam se da će to biti slučaj i sutra - poručio je Janik.

Osvajač dva grend slema je nakon pobede nad Mahačem zacementirao svoju poziciju na vrhu ATP tura do kraja sezone.

- To je nešto o čemu sanjaš kao mlad. Poseban je osećaj kada to uspeš na kraju godine. Sutra me čeka važan meč, mnogo mi sve ovo znači, ali trudim se da se fokusiran na igranje turnira. Dosta ljudi će me gledati, porodica, prijatelji. Zahvalan sam na svemu svom timu - zaključio je trenutno najbolji teniser na svetu


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Amerika i Srbija potpisale istorijski važan ugovor! SAD vidi našu zemlju kao lidera u regionu! (VIDEO)
Live TV

Amerika i Srbija potpisale istorijski važan ugovor! SAD vidi našu zemlju kao lidera u regionu! (VIDEO)

U proteklih 10 godina Srbija je sprovela 10 reformi koje su nas je dovele do stabilne ekonomije, a na kraju i do toga da naša zemlja prvi put u istoriji dobije investicioni rejting. Cilj je da prosečna plata bude 1400 evra, a prosečna penzija 600 evra. O potpisivanju energetskog ugovora u "Info jutru" govorili su ekonomista Mihajlo Rabrenović i Zoran Milosavljević sa Instituta političkih studija.

12.10.2024

10:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka