• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs/Informer.rs

24.11.2019

08:57

OTKRIVENA KRITIČNA TAČKA NA POBEDNIKU! Oštećenje je moglo da dovede do katastrofe!

Beograd

OTKRIVENA KRITIČNA TAČKA NA POBEDNIKU! Oštećenje je moglo da dovede do katastrofe!

Podeli vest

Stručnjaci koji rade na restauraciji beogradskog “Pobednika” u Smederevu otkrili su kritično oštećenje koje je moglo da dovede do katastrofe

Rđa je do te mere oslabila vezu između sečiva i drške mača da je postojala opasnost da taj deo statue potpuno otpadne.

- Tokom radova otkrivena je još jedna kritična tačka-veza između sečiva i drške mača koja je potpuno korodirala, pa je postojala opasnost da ovaj deo skulpture otpadne. Takođe, veza mača i bronzanog postolja je usled oštećenja bila prekinuta - piše na Tviter profilu @PobednikSK.

​Obnova, za koju je zadužen vajar Zoran Kuzmanović, će potrajati još nekoliko meseci, a negde u martu "Pobednik" će ponovo osvanuti na Kalemegdanu.

GRAĐANI U ŠOKU Jedna izmena kod Pobednika NEĆE BITI URAĐENA




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set