• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

02.05.2020

14:53

VESIĆ SAOPŠTIO ODLIČNU VEST: U utorak počinjemo da isplaćujemo novčanu pomoć beogradskim umetnicima!

Beograd

VESIĆ SAOPŠTIO ODLIČNU VEST: U utorak počinjemo da isplaćujemo novčanu pomoć beogradskim umetnicima!

Podeli vest

Beogradskim umetnicima, koji su u ustanovama kulture angažovani po ugovoru o delu, biće isplaćeno za mart, april i maj po 30.000 dinara novčane pomoći, a prva isplata na račun 309 umetnika stići će najkasnije u utorak, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, a prenosi portal Beoinfo.

Vesić je naveo da su uplate namenjena umetnicima bez stalnog radnog odnosa i za koje nije postojao zakonski osnov da im se isplati pomoć Vlade Srbije, a da je Grad Beograd zajedno sa rukovodstvom 17 ustanova kulture odlučio da im finansijski pomogne.

- Beogradski umetnici dobiće po 90.000 dinara kao vrstu pomoći dok ustanove kulture ne počnu da rade. Na taj način želimo da pokažemo našim umetnicima da Beograd misli o njima i da želimo da im pomognemo kako bi preživeli ovo teško vreme i prehranili svoje porodice - kazao je Vesić.

VESIĆ PODELIO SRPSKE ZASTAVE GRAĐANIMA U STAROM DVORU: I da imamo 100.000 komada, ne bi bilo dovoljno! (FOTO)

Kako je objasnio, novac za to je obezbedjen iz ovogodišnjeg konkursa za kulturu koji ne može da se realizuje zbog vanrednog stanja, te je odlučeno da bude uplaćen direktno umetnicima.

Vesić je naveo da se stanje polako normalizuje, da će ustanove kulture početi da rade, i da će umetnici uskoro nastaviti sa poslom.

Ministarstvo kulture je tek nedavno prihvatilo predlog udruženja umetnika da se spisak primaoca novčane pomoći proširi i na sve slobodne umetnike, nakon čega je predložilo Vladi Srbije da im obezbedi isplate u naredna tri meseca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set