• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

02.09.2021

16:44

POČELO URUČIVANJE BESPLATNIH TABLETA I ZAVRŠENA PODELA RANČEVA I ŠКOLSКOG PRIBORA ĐACIMA U OSNOVNIM ŠКOLAMA NA SAVSКOM VENCU

Promo

Beograd

POČELO URUČIVANJE BESPLATNIH TABLETA I ZAVRŠENA PODELA RANČEVA I ŠКOLSКOG PRIBORA ĐACIMA U OSNOVNIM ŠКOLAMA NA SAVSКOM VENCU

Podeli vest

Danas je počelo preuzimanje besplatnih tableta u osnovnim školama na Savskom vencu za sve učenike trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda

Tim povodom predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović i opštinsko rukovodstvo uručivali su tablete roditeljima i učenicima u prve tri osnovne škole na teritoriji opštine među kojima su Radojka Lakić, Vojvoda Mišić i Vojvoda Radomir Putnik. 

Od izuzetne je važnosti što su deca krenula na nastavu redovno  i što su pronađena sredstva i način da se dodatno pripreme za izazove koji ih očekuju. Ovo je odličan način da se najmlađim sugrađanima omogući što kvalitetnije i lakše praćenje nastave, a tableti i digitalni udžbenici su već spremni za njihovu upotrebu – izjavio je Vidović i dodao da mu je drago da je zahvaljujući uspešnoj saradnji sa Gradom Beogradom, Savski venac prvi započeo uručivanje tableta roditeljima i učenicima, a u naredna tri dana tableti će biti uručeni svim učenicima trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda u osnovnim školama na teritoriji opštine Savski venac.

Foto: Promo

Opština Savski venac je, takođe, u okviru tradicionalne akcije darivanja đaka prvaka, podelila đačke torbe sa školskim priborom prvacima na teritoriji opštine. Pokloni dobrodošlice namenjeni su za 350 učenika u devet škola na Savskom vencu. Tim povodom, predsednik GO Savski venac Miloš Vidović i opštinsko rukovodstvo posetili su osnovne škole i uručili poklone namenjene prvacima, a predsednik je svim polaznicima prvog razreda poželeo srećan polazak u školu, puno uspeha i dobrih ocena, i da njihov prvi susret sa školskim klupama bude jedno od najlepših sećanja tokom odrastanja.

Foto: Promo

Predsednik je naglasio da je za Opštinu velika čast i zadovoljstvo što ima posebnu priliku da pomogne najmlađim sugrađanima koji tek polaze u prvi razred, zbog čega će Savski venac roditeljima tokom školovanja deteta biti siguran partner i stabilna podrška. Svesni smo potrebe ulaganja u budućnost i u tom smislu aktivno se bavimo sadržajima vezanim za potrebe dece i pomoći mališanima. I nadalje ćemo nastaviti u tom pravcu i biti prisutni kada su ovakve inicijative u pitanju, jer deci je najvažnije pokazati ljubav, pažnju i podršku. Deca su naša osnova i budućnost ove zemlje i moramo se svi zajedno boriti i brinuti o njihovom odrastanju, a svaki trenutak radosti, sreće i zadovoljsta koji im priuštimo, uspeh je i pobeda ne samo Savskog venca već i čitavog društva – istakao je Vidović.

Ovo su samo neke u nizu aktivnosti koje opština organizuje za najmlađe sugrađane. Od početka tekuće godine završeni su radovi na obnovi osnovnih škola, obnovljena su postojeća i otvorena nova dečija igračišta, uređeni parkovi, tereni za sport i rekreaciju, organizovane besplatne sportske aktivnosti, takmičenja i radionice, letnji sportski kamp, dečije letnje igre, predstave, prvacima su podeljene đačke torbe i školski pribor, uručene diplome „Bezbedan školarac“, a od jeseni je u planu i održavanje besplatnih časova stranih jezika – zaključio je predsednik Vidović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Đole

pre 2 godine

Raspodela tableta samo pojedine.... Šta bi sa opštinom Grocka... Koliko se zamenik gradonačelnika hvali da su tableti stigli, ali izgleda samo za odabrane...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set