• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.01.2022

09:37

JEDINSTVEN PARK U SVETU! Počinje izgradnja Linijskog parka na Dorćolu!

Beograd.rs

Beograd

JEDINSTVEN PARK U SVETU! Počinje izgradnja Linijskog parka na Dorćolu!

Podeli vest

Počinje izgradnja Linijskog parka na najatraktivnijoj lokaciji u starom delu Beograda, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodao da će izgradnja prve dve celine tog parka početi sledeće nedelje

 

Naveo je da će biti potrebno tri godine da se Linijski park završi jer, kako je rekao, postoji jedan broj nelegalnih i legalnih objekata koji će morati da budu uklonjeni, kao i stare železničke šine.

"Kada završimo Linijski park, imaćemo jedinstven park u svetu uz obalu reka dužine 4,6 kilometara", rekao je Vesić gostujući na televiziji Hepi, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Dodao je da je ponosan na ovaj projekat zato što je to, kako kaže, najvažniji projekat uređenja javnih prostora.

Vesić je rekao da će uređenje prve dve celine izvesti javno komunalno preduzeće "Zelenilo Beograd", navodeći da je to prostor od Beton hale, preko Kule Nebojša do SC "25. maj – Milan Gale Muškatirović" i da taj deo počinje da se gradi početkom naredne nedelje.

"Za ostalih osam celina Linijskog parka Sekretarijat za investicije objaviće javnu nabavku za projektovanje i izvođenje radova. Očekujem da u letnjim mesecima krenemo sa radovima u ostalih osam celina", rekao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Podsetio je da su Linijski park projektovale mlade domaće arhitekte zbog čega je, kaže, posebno ponosan.

"Naše arhitekte su uradile sjajan posao projektujući metro stanice u Beogradu", rekao je Vesić i dodao da je Linijski park zamišljen tako da nema trajne sadržaje, već izmenjive u odnosu na doba i vreme kada se događaji i kulturne aktivnosti obavljaju.

Kako je naveo, tu će biti i sportskih aktivnosti, privremenih komercijalnih sadržaja, amfiteatara i više od sto drugih sadržaja.

"Obezbedili smo takođe prostor za parkiranje, a posebno je interesantno to što ćemo saditi terapeutske vrste biljaka, što je veoma moderno u svetu", dodao je zamenik gradonacelnika Beograda.

Foto: Beograd.rs

Precizirao je da se uređenjem Linijskog parka dobija 4,6 kilometara zelenih površina.

"Ako tome dodamo da smo doneli odluku da Adu Huju proglasimo javnom zelenom površinom, jasno je da ulažemo u zelene površine našeg grada", dodao je Vesić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Usvojen Plan za linijski park
Beograd

Usvojen Plan za linijski park

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić rekao je da je na današnjoj sednici usvojeno više planskih dokumenata, 12 planova detaljne regulacije, šest odluka o izradi planova, što je ukupno 18 dokumenata. Ide se ka tome, dodao je, da čitav grad Beograd bude pokriven planskom dokumentacijom i da svako na svojoj parceli zna šta je moguće izgraditi, ali i da Grad Beograd može da izgradi infrastrukturu, objekte javne namene i sve što je potrebno da bi ovo bio jedan od najlepših gradova na svetu

30.08.2021

17:05

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set