• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

24.08.2023

11:30

Važno obaveštenje za sve Beograđane! Zatvara se kupališna sezona, upućen poseban apel!

Informer

Beograd

Važno obaveštenje za sve Beograđane! Zatvara se kupališna sezona, upućen poseban apel!

Podeli vest

Kupališna sezona na Adi Ciganliji zatvara se sutra, a od tada na jezeru više neće biti prisutna spasilačka služba i ekipa hitne pomoći, rekla je portparol Ade Ciganlije Maja Pavlović i poručila građanima da nakon zatvaranja sezone ne ulaze u vodu, posebno jer će narednih dana biti organizovani sportski događaji.

Pavlović je objasnila da se kupališna sezona na Adi Ciganliji zatvara ranije zbog  Svetskog prvenstva u veslanju koje će se održati od 3. do 10. septembra.

- Pre toga biće i kvalifikacija za olimpijadu koja će se događati na jezeru i neće biti bezbedno - čamci će brzo ploviti Savskim jezerom, pa je apel da se nikako ne ulazi u vodu, a oni koji se odluče i ogluše o praviila ponašanja na kupalištu to rade na sopstvenu odgovornost - istakla je Pavlović za Tanjug.

Pavlović je apelovala na građane da poštuju pravila ponašanja na kupalištu i da se kupaju u zonama koje su predviđene za to, da ne preplivavaju jezero, a da roditelji sa decom koja su neplivači provode vreme u bazenu koji je namenjen njima.

Foto: Informer

 

Pored toga, savetovala je građane da se ne kupaju u najtoplijem delu dana i da se rashlade pre nego što uđu u vodu, te da ne ulaze pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Govoreći o kvalitetu vode na Adi Ciganliji, Pavlović je navela da je standardno, već 11 godina na visokom nivou i da kvalitet kontroliše Gradski zavod za javno zdravlje dva puta nedeljno na četiri lokacije.

Na pitanje kako je protekla sezona na Adi Ciganliji i kakva je bila posećenost, Pavlović je navela da je u proseku tokom nedelje od 50.000 do 80.000 ljudi posetilo Savsko jezero, a vikendom i do 100.000 i napomenula da nema velikih odstupanja u odnosu na prethodne godine.

- Tokom sezone godišnjih odmora se taj broj umanji. Ali uglavnom smo u tim okvirima kada je posećenost u pitanju - rekla je ona.

Foto: Informer

 

Kako je navela, tokom sezone prisutno je od 50 do 80 spasilaca, a tačan broj zavisi od broja posetilaca na plaži i vremenskih uslova. 

Pavlović je podsetila da na Adi Ciganliji postoji veliki broj sadržaja koji su namenjeni deci i odraslima, navodeći da do 3. septembra svi zainteresovani mogu da idu na časove joge koji su besplatni, a koji se održavaju sveke nedelje u joga parku na Adi od 18.00 do 20.00 časova.

- Na Adi imamo veliki broj biciklističkih i šetališnih staza, kružnih staza za trčanje, parkova i terena za sve vrste sportova na otvorenom. Imamo i teretanu na otvorenom koja je potpuno besplatna - navela je Pavlović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)
Politika

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)

Tradicionalna manifestacija za decu „Vaskršnje čarolije“ održana je ovog vikenda u Topčiderskom parku ispred Konaka kneza Miloša gde se okupio veliki broj dece koja su zajedno sa predstavnicima opštinskog rukovodstva uživala u vaskršnjem programu u organizaciji Opštine Savski venac.

05.05.2024

23:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set