• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

05.12.2023

14:21

Pošumljavanje važno za zaštitu životne sredine i zeleniji Savski venac

GO Savski Venac

Beograd

Pošumljavanje važno za zaštitu životne sredine i zeleniji Savski venac

Podeli vest

40 novih sadnica drveća u vrtićima PU "Savski venac".

U okviru akcije „Za zeleniji Savski venac“ predsednik opštine Miloš Vidović i opštinsko rukovodstvo zajedno sa mališanima posadili su danas više od 40  stabala drveća na zelenoj površini vrtića “Carica Milica“, „Princeza Olivera“, „Venčić“ i „Anđelak“ kao i na unutarblokovskom prostoru između zgrada u Ulici Birčaninova broj 16 koji sada krase dvorište stanara ovog stambenog bloka.

- Ovo je samo jedna u nizu akcija u okviru zelenih projekata koje sprovodimo na Savskom vencu kako bi zaštita životne sredine bila od neprocenjivog značaja za unapređenje lokalne zajednice. Svakim pošumljavanjem trasiramo dobru budućnost za našu Opštinu, a za dobrobit sadašnjih i budućih generacija nastavićemo da sprovodimo aktivnosti koje daju rezultate i doprinose očuvanju i unapređenju kvaliteta života - izjavio je predsednik Vidović i izrazio zadovoljstvo što je Savski venac u proteklom periodu postao prava zelena oaza bogatija za veliki broj stabala drveća i zelenih površina.

 

Akciju pošumljavanja Opština sprovodi u kontinuitetu čime još više osnažuje saradnju sa Predškolskom ustanovom „Savski venac“ u čijem sastavu su ovi vrtići sve u cilju podizanja ekološke svesti kod dece i poboljšanja kvaliteta vazduha. Od danas je zelena površina na teritoriji Savskog venca oplemenjena novim sadnicama breze, japanske trešnje, platana, srebrne jele, katalpe, a takođe tuja smaragd i krimson king pronašli su svoje mesto na ovim lokalitetima.
 
Opština Savski venac je prepoznala značaj ekologije i pokazala brojnim projektima da je ekološki odgovorna opština koja brine o očuvanju prirode i zaštite svoje okoline. Kada je oblast ekologije u pitanju, u planu je da i za narednu godinu opredelimo značajna sredstva u budžetu i svakodnevno dajemo doprinos i budemo primer ostalima u realizaciji ekoloških projekata- poručio  je Vidović i naglasio da svi treba da se ujedinimo oko zajedničkog cilja očuvanja prirode i zajedno gradimo jedno zdravije društvo.            


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set