• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.07.2024

11:18

Spasili smo građane koji su se zaglavili! Šapić o poplavama u Beogradu: Smejali su nam se kada smo upozorili narod!

Printscreen/InformerTV

Beograd

Spasili smo građane koji su se zaglavili! Šapić o poplavama u Beogradu: Smejali su nam se kada smo upozorili narod!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obratio se građanima vpovodom užasnih vremenskih nepogoda koje su pogodile prestonicu.

Prvi čovek Beograda Aleksandar Šapić govorio je poplavama i nepogodama koje su pogodile prestonicu sinoć i jutros.

Šapić je na konferenciji za medije objasio u čemu je problem.

- Problem oko cevi ne postoji više, naše službe redovno čiste cevi. Radi se o tome da je "fi", odnosno prečnik cevi takav da ne može da primi toliku količinu vode i to je nije samo kod nas, to je slučaj i u razvijenijim zemljama i gradovima - rekao je Šapić i nastavio:

- Kada se desi oluja i nevreme, a naš narod to kao da neće da vidi, tada na šaht voda donese granje i tada dolazi do stvaranja velike količine vode, jer granje začepi šaht. Tu nema rešenja, osim fizički pomeriti granje. Imamo slučajeva da smo uspeli da spasimo naše sugrađane koji su se našli u depresiji ulica. Neki mediji su se smejali i ismevali su nas kada smo rekli da građani ne ulaze u takve ulice. Samo čekaju neku tragediju da isprofitiraju - poručio je gradonačelnik Beograda.

Šapić je uputio apel i savet stanovnicima prestonice.

- Moj savet svim sugrađanima je da prihvatimo novonastale okolnosti i novonastalu klimu. Grad Beograd i gradska preduzeća biće uvek spremna, svi smo na ulici od 5 ujutru. U odnosu na ono što se dešava u regionu i Evropi, ovo je u granicama normale. Kada dođe do vremenskih nepogoda, treba da ostanemo kući i da se ponašamo odgovorno. Najveći problem je kada u ulicama koje imaju depresije, vetar i voda nanese granje na šahte i tada se stvara začepljenje - rekao je Šapić i dodao da se očekuje još padavina:

- Očekujemo još padavina i mi ćemo biti spremni na to. Apelujem na sve da budemo realni i u septembru prošle godine smo predvideli sve ovo i kako se treba ponašati i kako treba regovati. Živećemo u ovim okolnostima i u budućnosti - zaključio je Šapić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set