• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.07.2024

09:36

Braunović je moralna mizerija! Njegova partija je bila deo vlasti koja je dovela Rio tinto u Srbiju! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Braunović je moralna mizerija! Njegova partija je bila deo vlasti koja je dovela Rio tinto u Srbiju! (VIDEO)

Podeli vest

Poslanik Socijalističke partije Srbije Igor Braunović zapretio je nedavno rečima da je “od litijuma do litija tanka je linija”, radeći tako protiv vlasti kojoj pripada i njegova stranka. Ovim povodom gost "Info jutra" bio je narodni poslanik Marijan Rističević.

Rističević poručuje da je "Braunovićeva partija bila vlast koja je dovela Rio tinto u Srbiju".

- Gospodin je direktor "Srbijašuma" i narodni poslanik. Direktor, dakle imenuje ga vlada. Ovo što je on uradio, napad na vlast iz vlasti je pljuvanje preko glave. On je, na određen način, moralna mizerija. Nije tu pitanje samo morala, ima tu i elemenata za poziv na vršenje krivičnih dela. Ko je mogao pomosliti lani, da će Božić slaviti partizani. Bogate strane službe lako nađu jeftine ljude u Srbiji. Kad nekom funkcioneru, posebno iz SPS, kao da ste mu zadrmali kavez. Oni su doveli Rio tinto. Njegova partija je bila vlast. Menjali su zakon o rudarstvu, čini mi se 2006. godine i istražna prava pretvorili u eksploataciona. Ja sam bio za eksploataciju litijuma i kad je vlada donela odluku da se to stopira. Oni su izabrali kompaniju za eksploataciju - navodi Rističević.

Foto: Masha Bandjur

Nebojša Obrknežev

Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke se uključio u program putem video-linka i ovu situaciju nazvao "vrlo nekorektnom".

On se poistovetio s onim ljudima koji imaju politički narativ protiv budućnosti naše zemlje u ekonomskom aspektu, a s druge strane daje neke političke poruke koje nisu na mesto. Vi možete da se ne slažete s nečim, ali da pozivate na proteste u ovom momentu je stvarno neprimereno - kaže Obrknežev.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija