• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.04.2020

11:11

VELIKA PROMENA NA SEVERU KiM! Zbog korone ograničeno kretanje na 90 minuta dnevno!

Vesti

VELIKA PROMENA NA SEVERU KiM! Zbog korone ograničeno kretanje na 90 minuta dnevno!

Podeli vest

Građanima na KiM, uključujući i one koji žive u opštinama Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, od danas je dozvoljeno da dnevno budu 90 minuta napolju i to prema nedeljnom rasporedu na osnovu pretposlednje cifre matičnog broja sa lične karte

Kako su potvrdili gradonačelnici opština sa severa KiM na zajedničkoj pres konferenciji, građanima je dozvoljeno snabdevanje hranom, lekovima i higijenskim proizvodima, obavljanje bankarskih plaćanja samo sat i po vremena dnevno, prenosi Kosovo onlajn.

Za strane državljane koji nemaju matični broj, dozvoljeno vreme izlaska određuje se na osnovu poslednjeg broja pasoša ili lične karte.

Maloletnici mogu biti u pratnji po jednog člana porodice.

Zbog visokog rizika od korona virusa, osobama starijim od 65 godina preporučeno je da ne napuštaju kuću ili stan, osim u hitnim slučajevima.

Strogo je zabranjeno napuštanje kuća i stanova, uključujući društvena okupljanja, porodične posete i slično.

MILAN IVANOVIĆ, DIREKTOR KBC U SEVERNOJ MITROVICI: Porodica mi je zaražena, izolacija je jedini spas

Od danas je zabranjen ulaz i izlaz iz Opštine Severna Mitrovica, osim uz dozvolu Kosovske poreske administracije sistema EDI i samo za obavljanje prevoza robe i usluga radi obezbeđenja funkcionisanja lanca snabdevanja.

Za poljoprivrednike, za ulaz i izlaz zahteva se i potvrda o registraciji poljoprivrednika i lična karta.

Od danas je zabranjen i promet motornih vozila u opštini Severna Mitrovica i ostalim opštinama na severu KiM.

Raspored prometa za poljoprivrednike i zaposlene na farmama je 6 do 20 sati.

(VIDEO) SJAJNA PODRŠKA! Vatromet i aplauz u Severnoj Mitrovici za zdravstvene radnik

Tokom dozvoljenog prometa fizička lica su dužna da imaju prekrivena usta i nos maskom, šalom ili nekom drugom maramom i da u svakom trenutku održavaju rastojanje od dva metra od drugih lica.

Nepoštovanje mera utvrđenih ovom odlukom Ministarstva zdravlja smatra se administrativnim prekršajem i kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 1.000 evra do 2.000 evra za fizička lica i od 3.000 evra do 8.000 evra za pravna lica, dok se odgovorno lice pravnog lica kažnjava novčanom kaznom u iznosu od 500 evra do 1.500 evra.

Ove odluka stupila je na snagu jutros i važi do 4. maja 2020. godine, a biće preispitana najkasnije do 30. aprila 2020. godine, u konsultaciji sa Nacionalnim institutom za javno zdravlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

AMERIČKI KONGRESMENI TRAŽE DA SE SRBIJI UVEDU SANKCIJE!? Može li Tramp reći NE šiptarskim plaćenicima kad Ameriku kosi korona!
Društvo

AMERIČKI KONGRESMENI TRAŽE DA SE SRBIJI UVEDU SANKCIJE!? Može li Tramp reći NE šiptarskim plaćenicima kad Ameriku kosi korona!

Kongresmen Eliot Engel, predsedavajući odbora za spoljnopolitička pitanja i senator Bob Menendez, najviše rangirani demokrata u istom odboru u Senatu, pozvali su Trampovu administraciju da nastavi diplomatsku podršku rešenju konflikta tzv. Kosova i Srbije na način koji je, kako navode, "pravedan prema obe zemlje" i u skladu sa američkim zakonom i dugogodišnjom politikom

14.04.2020

18:41

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set