• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Gajić

15.05.2020

08:46

HOĆU ČOKOLADU, HOĆU MARMELADU... Klinci su odlepili za ovom pesmicom, a Šapčanin koji je napisao bavi se jednim sasvim neobičnim poslom! (VIDEO)

Vesti

HOĆU ČOKOLADU, HOĆU MARMELADU... Klinci su odlepili za ovom pesmicom, a Šapčanin koji je napisao bavi se jednim sasvim neobičnim poslom! (VIDEO)

Podeli vest

Igor Mitrić iz Šapca autor je pesmice za decu "Slatkiši", koju je do sada na YouTubu pregledalo više od 30 miliona ljudi i na popularnoj platformi TikTok otpevalo njih više od 17 hiljada

Ovaj diplomirani inženjer elektrotehnike, muzikom se bavi od malih nogu kao pijanista, tekstopisac i kompozitor, uglavnom orijentisan na pop i džez. 

Stvaranje muzike za decu desilo se slučajno a kaže, i sam je zatečen tolikom popularnošću jedne pesme. 

- Prvi klavir sam dobio već sa sedam godina i nekako se odmah ispostavilo da mi sve što je vezano za muziku ide od ruke. Kao da sam rođen sa njom a možda i zbog nje. Kasnije tokom školovanja je ispalo da mi isto tako dobro ide i matematika pa je došao i prošao fakultet, a sve vreme je nekako muzika bila tu. U međuvremenu sam počeo da istražujem, lutam po žanrovima, komponujem, uglavnom za svoju dušu, prijatelje..Pisanje pesama za decu je došlo uz ideju da napravimo spot u kojem će učestvovati mališani iz škole gde moja supruga radi kao učiteljica. To je ispalo odlično pa smo nastavili u istom smeru. Ređale su se pesmice, dok nisam konačno shvatio šta je potrebno da nešto postane hit. E, tu mi je i znanje iz matematike pomoglo - objašnjava Igor.

Foto: S. G.

Pesma "Slatkiši" broji za sada preko 30 miliona pregleda, a pevuše je i stari i mladi. Česta je muzička "podloga" na spravama za dečiju igru, nezaobilazna na proslavama rođendana, igraonicama.

- Često u šetnji gradom je čujem sa onih konjića i autića za decu i nekako je čudan osećaj. "Hoću čokoladu i hoću marmeladu..", ej, pa ovo je moje! - smeje se Igor.

(VIDEO) O OVOM SNIMKU SA INFEKTIVNE KLINIKE U BEOGRADU BRUJI SRBIJA Niko nije ostao ravnodušan, pogledajte i zašto

Profesionalna karijera odvela ga je u prodaju medicinske opreme renomiranog svetskog proizvođača, i usko je vezan za oblast medicine pod nazivom medicina spavanja. Bio je na svim kontinetima, upoznao vodeće svetske stručnjake iz raznih oblasti. Svoju profesionalnu karijeru između ostalog, gradio je u Šapcu, Johanesburgu, Onkološkom institutu u Beogradu. 

Kaže da je to sve njegov posao koji mu omogućava egzistenciju, a da je njegova najveća ljubav muzika. Kad sedne za klavir, tu je svoj na svome. Mogao je da živi i radi u bilo kojoj svetskoj prestonici, ali je izabrao da ostane ovde - na relaciji Beograd - Šabac.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set