• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.Gajić

24.06.2020

12:49

U MAČVANSKOM OKRUGU zbog poplave u prekidu snabdevanje električnom energijom! Sve službe u pripravnosti

Vesti

U MAČVANSKOM OKRUGU zbog poplave u prekidu snabdevanje električnom energijom! Sve službe u pripravnosti

Podeli vest

Načelnik Mačvanskog upravnog okruga i komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Vladan Krasavac je zajedno sa predsednikom opštine Mali Zvornik Zoranom Jevtićem i predsednikom opštine Ljubovija Milovanom Kovačevićem obišao je juče najugroženije lokacije u ove dve opštine koje su usled obilnih padavina pretrpele značajnu materijalnu štetu.


Najkritičnija situacija je na području Donje Trešnjice, dela Radalja, u naseljima Živanovići i Stankovići i u pojedinim delovima Donje Borine i Brasine. U gornjem delu opštine Mali Zvornik, u mesnim zajednicama uzvodno od Hidroelektrane “Zvornik” u prekidu je snabdevanje električnom energijom. Saobraćaj je u prekidu u mestu Crnč, na granici opštine Mali Zvornik prema Ljuboviji i u Donjoj Trešnjici, zbog izlivanja trešnjičke reke. Nivo reke Drine je u stalnom porastu. Sve službe u opštini Mali Zvornik su pripravne za pružanje pomoći građanima, a mobilne ekipe obilaze mesne zajednice i pomažu stanovništvu. Štab za vanredne situacije je zbog sveukupne situacije doneo odluku o obustavi nastave u školama i PU “Crvenkapa”. U Opštinskoj upravi uvedeno je celodnevno dežurstvo.

Foto: Informer/S.G.

Na lokalnom putu Amajić-Donja Trešnjica došlo je do prekida puta jer je voda u velikoj meri oštetila most. Očekuje se da se problem reši uz pomoć Vojske, koja će dopremiti i postaviti montažni most.

Foto: Informer/S.G.

U opštini Ljubovija pod vodom se nalazi preko 600 kuća, a usled porasta nivoa reke Ljuboviđe došlo je do značajnog oštećenja mostova. Most u naselju kod autobuske stanice je teško oštećen i neupotrebljiv. Most na državnom putu Ib reda broj 28 Mali Zvornik-Ljubovija-Rogačica je pod naletom vodene stihije srušen, pa je ovaj putni pravac zatvoren za saobraćaj. Veliki broj sela u ljubovijskoj opštini je odsečeno od sveta, jer su bujice odnele puteve, a trenutno je ugroženo preko 70 domaćinstava.

Foto: Informer/S.G.

Pripadnici žandarmerije su se uključili u sanaciju poplavljenih objekata i pružanje pomoći građanima. Pristupiće se rešavanju problema vodosnabdevanja, kao i saniranje elekto mreže koja je takođe značajno oštećena. Država Srbija će uložiti napor da se što pre sanira nastala
šteta.

Foto: Informer/S.G.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set