• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

06.11.2020

18:41

KOVID AMBULANTA PUNA, RESTORANI SE ZATVARAJU U 21 ČAS! Stanje u ovom gradu je ALARMANTNO, proglašena vanredna situacija!

Vesti

KOVID AMBULANTA PUNA, RESTORANI SE ZATVARAJU U 21 ČAS! Stanje u ovom gradu je ALARMANTNO, proglašena vanredna situacija!

Podeli vest

Lekari apeluju na strpljenje građana koji dolaze da se testiraju

Opština Prijepolje već danima prednjači po broju novoobolelih od korona virusa u Zlatiborskom okrugu, takođe, broj prvih pregleda u kovid ambulanti povećava se iz dana u dan, piše RINA.

Zbog tih brojki na predlog struke Štab za vanredne situacije proglasio je vanrednu situaciju na teritoriji opštine Prijepolje. Doneta je i odluka da se u Opštoj bolnici i Domu zdravlja poboljša rad kovid ambulanti kroz bolju organizaciju prijema pacijenata i kako bi se pregledi ubrzali.

Foto: Informer/Marko Đoković

- Poštujući struku i ceneći ozbiljnost situacije, a opet želeći da pomognemo zdravstvenom sistemu koji nije u najzavidnijoj situaciji, jer iz dana u dan imamo povećanje broja zaraženih, takođe veliki je pritisak na kovid bolnicu u Užicu, doneli smo odluku da se radno vreme ugostiteljskih objekata skrati do 21 sat, ali i da se zabrani okupljanje na otvorenom i zatvorenom prostoru veće od onoga što je propisao republuički Krizni štab - kazao je Esad Hodžić, zamenik predsednika opštine Prijepolje.

Olivera Rovčanin, zamenica direktora Doma zdravlja u Prijepolju kazala je da je porast broja obolelih u opštini Prijepolje evidentan.

DOKTORKA KISIĆ DALA SAVETE ZA SLAVLJENJE SLAVA! Nemojte da naš porodični dom bude MESTO PRENOSA ZARAZE!

- Taj porast se odrazio i na broj pregleda u našoj kovid ambulanti pri Domu zdravlja i kreće se i do 70 dnevno, međutim, poslednjih dana nešto manje, negde oko 60, to je negde ukupan broj, dok je prvih javljanja u kovid ambulante u proseku, poslednjih nekoliko dana i kreće se oko 30, 34 - kazala je Rovčanin.

Prema njenim rečima prvi pregledi su jako važni gde pacijenti sa ranim simptomima, odnosno sumnjama na kovid 19 dolaze u kovid ambulante, i to su potencijalni novooboleli.

Dr Rovčanin apeluje na sugrađane za malo strpljenja zbog gužvi ispred kovid ambulanti, jer obrada svakog pacijenta zahteva pregled, laboratorijsku obradu, rendgensko ispitivanje, odnosno snimak pluća, tumačenje tog snimka, PCR test, dakle veći broj procedura kako bi se na kraju došlo do dijagnoze. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set