• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. J.

11.11.2020

14:07

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJIA U NEGOTINU: Naglo se povećava broj zaraženih, STANJE POSTAJE KRITIČNO!

Vesti

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJIA U NEGOTINU: Naglo se povećava broj zaraženih, STANJE POSTAJE KRITIČNO!

Podeli vest

Pored Bora i Kladova , Negotin je još jedna Opština iz Borskog okruga u kojoj je zbog nesigurne situacije sa koronavirusom Gradski krizni Štab proglasio vanrednu situaciju.

S obzirom na to da pandemija u takozvanom trećem talasu iz dana u dan sve više bukti i u Opštini Negotin, epidemilološka situacija je ocenjena kao veoma nesgurna, kaže Vladimir Veličković predsednik Opštine i komandant Gradskog kriznog štaba.

-- Na ovakav korak smo se odlučili na osnovu mišljenja i saglasnosti kako sa epidemiolozima ovadašnjih zdravstvenih ustanova ali i Zavoda za javno zdravlje iz Zaječara. Situacija je postala veoma nesigurna sa tendencijom da preraste u kritičnu zbog naglog povećanja broja zaraženih i na području naše Opštine.

Foto: Vesna Jović

 

Najveći problem javlja se i kod nas kao i u gradovima u okruženju sa nepoštovanjem mera zaštite, odnosno nošenja maski u zatvorenom prostoru kao i sa učestalim organizovanjem proslava koje predstavljaju najveći rizik daljeg širenja infekcije.

Broj pozitivnih građana se povećava kao i broj hospitalizovanih pacijenata na odeljenjima ovdašnje Opšte bolnice. Dosta njih je poslato u druge tercijalne bolnice u okruženju. Iz dana u dan prema rečima nadležnih iz zdravstvenih ustanova, povećava se prijem građana u covid ambulatnu na dnevnom nivou , tako da je sada u proseku preko 20 dnevno, kaže Vladimir Veličković.

Prema rezultatima zavoda za javno zdravlje iz Zaječara u oktobru je na području Negotinske Opštine registrovano 28 pozitivnih građana na korona virusa, od kojih je 15 i dalje trenutno aktivnih slučajeva .

Foto: Public

 

U ovom mesecu je zaraženo još deset, od kojih je devetoro hospitalizovano na odeljenju pneumofiziologije, a šestoro je zbog teške kliničke slike transportovano u druge tercijalne bolnice u okruženju. Tako da se ovo odeljenje bolnice nalazi u narandžastoj zoni jer se radi o veoma teškim slučajevima sa pneumonijama pluća i visokim telesnim temperaturama.

I u Opštini Negotin svakodnevno se apeluje na građane na poštovanje zaštitnih mera, nošenje maski u zavorenim prostoijama, kao i strogo poštovanje socijalne distance i izbegavanje masovnih okupljanja, jer su to osnovni razlozi ukoliko ih se građani ne pridržavaju da se epidemiološka situacija u ovoj Opštini oceni kao situacija sa visokim rizikom zaraze od virusa COVID 19.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Udarno! Kinezi digli celu Rusiju na noge: Bajden šalje trupe, pala je odluka! NATO izradio detaljan plan, katastrofa se više ne može izbeći!
I TO MNOGO RANIJE

Udarno! Kinezi digli celu Rusiju na noge: Bajden šalje trupe, pala je odluka! NATO izradio detaljan plan, katastrofa se više ne može izbeći!

Prema „Asia Timesu“, američki predsednik Džo Bajden čeka svoj reizbor, da bi potom zvanično naredio raspoređivanje trupa NATO-a na ukrajinskoj teritoriji. Kako oni navode, rukovodstvo Severnoatlantske alijanse izradilo je plan za sprečavanje potpunog poraza ukrajinskih oružanih snaga. NATO je odlučio da praznine u ukrajinskim redovima popune zapadni „savetnici“.

05.05.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set