• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

11.02.2021

17:12

KALCEDONIJA ODRŽALA OBEĆANJE! Poznati italijanski brend u Kikindi širi proizvodnju; zaposliće još 80 novih radnika

Vesti

KALCEDONIJA ODRŽALA OBEĆANJE! Poznati italijanski brend u Kikindi širi proizvodnju; zaposliće još 80 novih radnika

Podeli vest

Italijanska firma „Kalcedonija“, koja u Kikindi posluje od 2019. godine, planira da proširi proizvodnju i za šest meseci zaposli još 80 novih ljudi, čime će ukupan broj radnika dostići 670.

Proizvodnja garderobe i donjeg veša poznatog italijanskog brenda, od januara 2019. godine, u Kikindi je nadmašila očekivanja menadžmenta, uprkos teškoj epidemijskoj situaciji i okolnostima poslovanja proteklih meseci. Najavljenih 300 radnih mesta na samom početku, ubrzo je premašilo proizvodne planove i sada ova fabrika zapoošljava 591 radnika čiji će broj biti povećan za 80.

Foto: V.N.

 

- Tokom pandemije prošle godine imali smo veliku podršku Grada Kikinde, pa smo, i pored svih teških okolnosti, zadržali uspešnu proizvodnju bez otpuštanja radnika. Planiramo da ove godine još bolje poslujemo. Od trenutno blizu 600 zaposlenih, posao će za pet, šest meseci dobiti novi ljudi.

Zadovoljni smo radnicima u Kikindi, jer su posvećeni poslu-rekao je Adriano Zoni, direktor italijanske kompanije u Subotici.

Olivera Stojanović, sa godinu i po dana radnog iskustva, kaže da nema zamerke za italijansko
poslovodstvo.

- Uslovi rada, plata, ali i odnos prema radnicima je korektan i zadovoljna sam, a data nam je i
mogućnost napredovanja u poslu-kaže ona.

Foto: V.N.

 

Grad Kikinda je grupi „Kalcedonija“ prodao zemljište površine 3,3 hektara u okviru nove industrijske zone za oko 12 miliona dinara, uz obavezu da investitor izgradi fabriku površine 4.500 kvadratnih metara. Bio je to poslovni potez koji je rezultirao uspešnom proizvodnjom i zapošljavanjem pretežno žena.

-„Kalcedonija“ je u pogon uložila 8 miliona evra. Sa početnih 36 radnika, taj broj se konstantno povećavao i sada iznosi 591. Čak je u prošloj godini, tokom najveće kovid krize, povećan broj zaposlenih sa 334 na 479.

Foto: V.N.

 

 

U narednim mesecima posao će naći još 80 radnika. Moram da istaknem i društveno odgovorno poslovanje ove fabrike koja u najtežim danima epidemije kovida donirala opremu za bolnicu i samo u jednom naletu sašila i poklonila 6.000 zaštitnih maski-naglasio je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Foto: V.N.

 

Italijanska grupacija „Kalcedonija“ u Srbiji je osnovala ćerku kompaniju „Gordon“ koja se bavi proizvodnjom čarapa, kupaćih kostima i veša, a pored Kikinde već je imala fabrike u Subotici, Somboru, Rumi, Apatinu i Kuli.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set